RISTIPISTOJA.
***
TURTANA etsii turhake tarkoitustaan. Tarkoitushakuisesti se hakeutuu toimettoman käteen. Turhuudenmarkkinat katsoo avuttoman hämmennystä. Koulutus pielessä, mielessä riettaat menot. Kyllä se siitä kirkastuu, kun koittaa ymmärryksenvalo ja valtaa pimeät nurkat. Uusi päivä kaiken muuttaa voi. Pieni paisuu suureksi. Suuri kutistuu olemattomiin.
***
TURHAKE on outo tuttavuus. Höyhenillä nukutettu. Herrasväkkee, tuskin näkkee metsää puilta , suurilta suilta tukitaan puheenparret ja perunan varret panee pakkanen jos saa. Suurissa puissa tuuli huminoi, vaivaiskoivua tuskin huomio kukaan.Ja tuska raastaa sielua! Tietopankissa kassakriisi- Velat on muuttuneet saataviksi ja kassavarannot on vorot vieneet.Vaivaisukko kerää liiat kolikot.
***
TUNTEEN tuntea kipua antaa Impi kaino ja herttainen. Nummisuutarilla lesti hukassa. Lestinheittäjät täystyöllistetty. Pelastaako se maailman? Ken elää se näkee! Mutta Sokijareeta näkee harmajankiven sisään- Henkensä heittäneellä hiekkaa silmissä..... Sille!
***
NO; JOS tämän kerran, mutta vain sen verran että pärjää huomiseen. Ja uuden luomiseen tuskin on aikaa.Sujuvampaa käyttää kaivinkonetta jolla oppinut ojaa kaivaa. Kauhalla kaapaistaan tyhjää. Lusikalla annetaan sille jolla vähän on. Tuskin ehtii siunaamaan kun monttu on auki ja hartaana katsomme kaiken katoavuutta. Maasta olet sinä tullut...
***
EIKÄ mitään uutta auringon alla eikä päällä. Täällä on niin ankeaa. Armosta saatu tuhlataan surutta ja iloinen on antajan mieli Tylsä lapio ja kanki työkaluina vaatii voimaa. . Vakuuttaa Tapio aitat ja riihet. Eikä suutarinlapsilla ole kenkiä. Pienet varpaat vapaana. Vastuunkantajat tappiolla, mutta luusereilla on voitonpäivä.
***
HENKIÄ liikkuu pimeyden päällä ja päättömät tekee aivottomat työt. Joskus joku syö katkeran kalkin ja valaistunut yksilö saa valoa pimeyteen..
***
SE RIITTÄÄ näillä markkinoilla ja huomenna päivä on uus. Sikäli mikäli kaamos ei yllätä tai joku vejä säkkiä päähän. Sokea estyy näkemästä elämän ilot mutta suru ei kuitenkaan puseroon tartu. Ilonsiemenet itää kaikkialla ja kaunis on kesäinen päivä.