ARKI.
***
HYVÄT huomenet. Juhlijat on juhlansa juhlineet. Paluu arkeen on eessä. Vaan ei kai siinä arkikin on elettävä niin voi taas irrotella mikä on kiinni ollut. Sinetit murretaan ja vapaana kirmaa nurkkaan ahdistettu joukko. Oi vapaus - kuule kutsua! Hyt pannaan haisemaan!
***
SEHÄN näöttää nykyään vilskahtaneen asijapuolelle? Tarvitaan tasonlasku ja mahotonta meteliä, että me hyviksi tulisimme ja olisimme omalla tasolla. Pois joutaa korska ja suuret suunnitelmat. Pieni on kaunista ja suurissa uuneissa palaa ikuinen tuli. Sammuttakaa tulet ettei märkä pala. Suuri kala... on merrassa. Piruko.. Piru sen tietää, mutta sietää olla kiitollinen vähästäänki.
***
RINNE tuskin kuopii huomista päivää. Eilinen kavonnu. Huomenna kulutusjuhlaa. Etintäpartijot liikenteessä, ja minä vielä tässä. Voe suksentuohta ja mäöstimet varara ja hohtimet ja suunnaton moukari.Kerran vielä koettaa aika jolloin vasaraa ei tarvita eikä kirvestä. Kirvesmiehet on vaipuneet ikiuneen. Rauha heille! Sirpillä ja vasaralla se hoituu paremmin... niin ja yhtäkkiä hoksataan matti on vallannut kukkaron.
***
PUSSIT heiluu, jos ei pysy paikallaan. Kassit täynnä kaekenlaesta kammaa. Anttilassa alennusmyynti! Sitä sammaa saa halavalla kirpputorilta. Hyvä maksaa. Rahamiehet ei pihistä. Paitti rahanaiset pihtaa. Eivät tarvii vihtaa.
***
HIPIJÄ huononee ja rypyt syvennee. Ehtivat mukaan jos ei niitä jätä. Nou hätä, aena tullee seoraava, kun oottaa jaksaa. Mitä se maksaa? Se on taas kokonaan eri júttska. Paitti jos hätä on pahan näkönen. Voi olla että kukkuu käkönen ja munii. Toisen pesä lähempänä kuin pussin suu - juu - eikun munimaan.