MUISTELUS.
**********************
Tämä sattu sillon, kun olin ensimmäestä kertaa reissussa. Siis sillon päevijen alussa. Aatamihan se oli hyvinnii hyvä kaveri. Rippikoulussahhii oltiin samalla luokalla. Aatamihan oli meleko vekkuli sehän söe multa evvääkki.
***
Minnolin sillon semmosena Pyyttonina. Mukavata seoli katella sieltä ruohonjuuritasolta, mihin päen ne hommat alakasi mennä. Ussein ne jo sillonki meni päen persettä, varsinki Aatulla. Minähän olin muutamaa päevää Aatuva vanahempi, niin mulla oli sitä älynroskaa enempi.
***
Vaen annappa se ollakkata! Sittehän se meni asija semmoselle mylläkälle, että se Eeva retkahti minnuun. Se kun meikäläenen oli meleko poeka niissa viihytyshommissa. Aatu taas oli meleko yksioekonen. ja kamalan mustasukkanen.
***
Paskat sillä mittää sukkija ollu, munasillaan kekkuloetti. Siksikae se Eevahi siihen kyllästy. Aatuhan kinusi Eevaa kaverikseen, mutta se Eeva viihty paremmin meikäläesen kansa. Ei siinä mittää kovana siinä sae olla ehtimisseen.
***
Vaen niinkun tievotus on pelannu ja asija on kerrottu melekoki tarkalleen, niin pikkusen tässä kertaan. Kuten tiijetään siellä oli se hyvän/pahantievonpuu. Sehän Isäntä oli pannu sille käöttörajotuksija immeisille. Meikähän popsi niitä, että poes tieltään. Siksipä vihijasin Eevalle siinä lemmentuiskeessa, että pistäppä Aatu maestelemmaan niitä hetelmijä.
***
Aluksihan se Eeva pani hanttiin. Vaen minä sanosin, että empä ennäännään leekaa siun kanssais. No sehän pani sitte homman jalalle. Seoraoksethan siitä onki jokkaesen tiijossa. Persiilleenhän se meni koko Paratiisi hommeli. Eevahi alako levitellä sulojesa verhoksi viikunanlehtijä ja muuta rekvisiittaa. Ei palijo naorattanu ennää meikääkää.
***
Korkeintaan vahigonilosta kun Aatu joutu työkomennukselle. Otta hijessä se teki duunija. Vitutus tietysti aena seurana. Meikäläenen pääsi helepolla. Hetelmää naamariin ja sillee. Mikkää ei ahistanu. Eeva kanto tietysti meikälle kaonaa, kun olin sille sen vihijeen antanu. Vaen paskat minä siitä... Siksi ne immeiset meikää pelekäs.