JEESUSTELUN AIKAA
***
Uneton yö kuiskii kapinaa! Sitä joutuu ihmettelemään, miksi kaikki on niin kun on?Helle potkii kapinamieltä liikenteeseen. Voeshan se olla sajjje jja kolijaa. Kamala napina helteen kestosta tulvii nääntyvä huulilta. Sormi etsii nappullaa joka selvittää sotkun. Taistelu johtaa päääääätelmään:_
oli miten oli, vaen näen ON.
**
Vaen mitä me politikoemaan kun arkiset asiajat ne antaa aihetta lauluun. Välliin jopa itkuvirteen . No vaikeuvet hoituu tekemällä. Tulleen ei pie jäähä makkaamaan. Aenaki on hyvä varata sammutusvettä varalla.
***
TOIVOTAAN mieltä avaraa. Suvaisevuutta vaajitaan luonnostaan - pahassakin paikassa voi olla rennosti kun ei pinkota turhia. Rennosti vaen hymyä huuleen ja tulta päin!
***
Pikajuoksija pääsee nopiasti ohi pahan paikan. Tollo käy pyyvykseen ja tennari tökkii! Alkon kautta käyneen tie on vaikea kävellä. Suunta hukassa ja hukka on rauhoitettu eläin. Siis ilman suuntaa eteempäen. Sattuma korjaa satua
***
MAALARIT lakossa. Taivaanrantoja loistavin värein maalaa ruska. Vahvoin värein, paksuin pensselein. Oi mikä tuska on paavilla. Pallit on - Joutavat johonkin. Tekis mieli mutta ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun kuitenkin sallii.
*****
SUKU sutena ravaa, tojettiin aikoina entisinä. Se kuvasti vahvaa itsetuntoa ja kovaa mieltä, jota ei hempijät tuulet heilauttele! Sukulainen herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo, huutaa suku ja rippipuku saa hätäkasteen.
***
SATAA ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu sinistynyt sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä . Mistä se kajastaakaan? Jota kiinnosta voi pistää pystyyn tutkimuksen. Apurahat voi anoa rahamiehiltä.
****
Kesäinen päivä luonnon muuttaa voi. Puusta pitkään katsotaan tulevia päivijä. Ennustajaeukot kuumissaan laatii ennustuksia ja katso ! Syksy tulee aikanaan kunhan lumi tulee ja routa lähtee ajamaan porsaan kotiin.
***
Menneet päivät horisontissa, tulevaisuus taattu. Maattu on jalat kippurassa. Unessa nähty, hän tulee ja muuttaa kaiken. Hallelujaa huutaa yleisö ja lujaa juoksee pyhähenki mätikössä.
***
Taivaassa tarjoukset lopussa. Lapsilla itku. Tarjoillaan vaan olematonta. Uskoo ken voi, Toivo ei toivoaan menetä. Usko ei uskoaan tuhlaa ja Hiljalla on suu solmussa.
***
Pitkä matka on menneisyyteen, tuleva tarjolla. Ota siitä älä nirsoile. On se syöpä säästävälläkin. Ruoste raiskaa eikä polliisi koipiaan notkistele. Puujaloilla parempiin päiviin...
***
Huojuvat hongat humisee ja tikka naputtaa tahtia. Ajanhammas nakertaa kovaa puuta. Suuria puita mätkähtelee nurin ja kuriton sukupolvi on kadotettu voima. Paluuta ei näy!
***
Tuskaisin silmin katsoo äiti lapsensa kärsimysta. Tabu on lopussa ja rahatkin. Vierotusoire valtaa koko kehon. Tuskien taival kulkee ympyrää, Päämäärä on saavuttamatta. Kuolema korjaa rikotun elämän.
***
Jääkukat nousee kylmänkourasta. Pitkijä pellavia huutelee unohdettu kansa. Vuoret väistyy ja kukkulat horjuu mutta yksi on joka pysyy...Tietää kun kysyy!ltä.
***