Aprilli tuli oli ja meni, vaurioita jättämätta, Hamaslääkäriki pysy asijassa - pysy suussa, ei pyrkiny syventään tömaataan. Kielenpäällä teutaroi tolokusti
***
Naapuri on varmaan taiteilija kun se niin hartaasti puhuu juomisesta ja viinasta. Ja pienessä hutikassa pääsee korkeuksiin joita ei maalaispoika tajua.
***
Tää ny meni asijattomaksi runoilijan ylistykseksi. Mutta tämmöstä oli ny putkessa. Pakko oli puhaltaa röörit auki.
***
Eipähän sitä miekää ku tarpehen mukkaan. Seon näellä vuosin yritettävä olla vähä mielinkielin kaekkija kohtaan. Lipastava tuolta ja nuolastava täältä. Kaverria riittää ja takkaapuhujjaa.
***
 Vaen vitunko vällii silläkkää on kuhan häntä aena päevän selevittee ja uutta ahanehtii. Näen se markkinatallous voe hyvin ja kaekkijalla kuulluu eoron kilinnää ja murheellisten lauluja.
***
Voehan viideman. Pittääkö pihtele kommarin  kajentii siittäe jos  isäntä yrittee suaha mökistään sen verran että pääsis johonnii kunnalliskojin loukkoon murijottaan antipalalle. Ekkö oo käsittännä, ettei maatilasta voe palijoo saaha jos meinovvaa myyvä.
***
 Lahajottaahan sen pitäs köyhän perkelleen - rikkaehen rietastelupaekoksi - pohojosen torpat. Kyllä nämmon nähty.
***
Kyllä kae siellä rikkaella on setelirahasta tapetitkii. Vuan ei niitä köyhille anneta-kele. Eipähän se köyhä osova rahhoo poijittaa. Pannee turhuuteen ja muuhun joutavaan, hyvviin juomiin ja ilosiin naisiin.
***
Mitä pirrua noeta surree kyläkouluja. Luulis että taijuu sen. Kun eijoo oppiaeta on  kouluki tarpeeton. Suurilla ikäluokilla  koulut käöty ja opit saatu. Romuuttaa joutaa koulut ja kirkot? Ja kaikki yli-ikäset! Näen on! Seon MOE! -O-‎2.‎4.‎2015