OSA.67.
 - Suatanan paskalakit! Nyt tulj noutajat. Se lasahtee justiisa jos ei käet nouse ylös. Vuan luulija työ että panetta Laakson Jaskan pakkosarannaan. Jumaliste tuommoset miehet. Paska housuun männöö jos pikkusen paokuttelloo. Noustahan sieltä ylös kumpihhii. Vuan joko pyörryttee. Katotaan kellä se kantti kestee. Nostallahan käpälee ylemmäs, Jaskaa ei huijata, niin.
 - Suaphan tuota possaottee, jos halluu loppuelämäsä linnassa istuu. Seon polliisinmurha meleko suur rikos. ja ku pitässii vielä kaksi tappoo.
 - Turvat tukkoon tae lasahtoo, Jaska sanoi.- Eiköön se ylösnousemus ala onnistuu, vuan pitteekö vaohittoo pikkusella napsulla.
 - Kah, tullaahan täs, elä sie hättäellä valamiissa mualimassa, Tikka otti humoristisen asenteen. - Siehää olittii pitännä meleko teorastusjuhulat viime yönnä.
 - Omanipa ammun, siihe eijoo kellää mittee sanan valtoo. Akan, perkelleen, oesin pannu lihoksi, vuan saatana karkasi.
 - Kovapa onnii poijalla kohtalo. Vuan elä Jaska välitä, lähti se akka mullae, vuan hyvähän tuo on ku lähti. Miestä eijoo luotunna naesen kanssa elämään. Sinkkuna on mukavata! Tikka koitti eksyttää Jaskaa muihin aatoksiin.
***
 Niemen navetassa oli tilanne päällä. Jyrki solvasi Seppoa naama punaisena, väliin tönäisten Sepon käsivarresta.
 - Eihän sinusta paskijaisesta oo mihinkää. Nyttii vapissoo ku huavanlehti. Sennii naesenryöstäjä. Ethän sinä raokka ou ikkää suanunna naijjakkaa... Kaekki suatana ne tyttäriä jahtoo. Taijattii vokotella Turakaesen manttaaleita?  Vuan kun minä tirskaotan niin... Jyrki sanoi ja veti oikean käden iskuun. Seppo teki äkkinäisen liikkeen sivuun kun Jyrkin nyrkki tuli kohti... Jyrki syöksyi rähmälleen paskakouruun.
  Parressa oleva lehmä siitä säikähti ja napakka potku sattui Jyrkin korvalliselle. Jyrkin pää retkahti sivulle ja miehellä oli taju kankaalla...
  Seppo tarttui Jyrkiä kiinni ja veti hänet vaarattomalle alueelle. Salme ja poliisitkin ehti loppunäytökseen.
 - Teällähän onnii oekija kaopoe hommeli männeillään. Taespa sankar suaha semmosen tällin jonka muistoo vähä aekoo. Se tekköö meleko komijjaa jäläkijä kun lehemä potkassoo. Ohan se elossa?Kumarainen kysyi.
(jat.)