RÄPSITÄÄN
***
Parempi on olla räpsimättä ettei vuosituhannet juokse alta. Vitsi, vitsi. Helevetin huonoki, vaen sillompa on vara parantaa. Tosin tässä ei niin varossaan oo. Sitä vaelle ettei koerat kintuille kuseksi. Lyhtypylyväänä olo oesikki uusi kokemus. Ei varmaan niin miellyttävä, ei ainakaa nappaskenkissä. Tietenki jos lähetään sille tielle on kumisaappaat hyvinki tarpeen. Voe olla että semmosenki sijotuksen joutuu vielä tekemään. Varalta-ettei korona iske jalakapohojiin. Tutkimattomat on herran tiet. Rouvasta ei oo mainintoja. Mutta oon kuullu että naenen vaijetkoon seurakunnassa. Viittomakieli kai lie sallittua.
***
Näen pääsijäesen lähellä ttää tietysti suhtautua kaikkeen hengiseenelämään suurella varovaisuuvella.Se voe käyvvä väärin tae aenakin tullee suuri merkintä sinne syntilistaan. Sei sitte palijokaa naurata jos joutuu käpälälautaan vastaamaan kun kysytään! Siinon hyvät neuvot tarpeen, mutta neuvojat kaukana. Hätävalleita ei parane päästellä. Neon sanktijot sitä luokkaa, että sattuu ja vielä parraemman jäläkeen. Parraemmat tietenki saa erikoiskohtelun. Palakintolava häämöttää nopijakinttuselle. Vaen läheppä kontaamaan. Parempi kun ei lähe ollenkaan. Näen tietää jo loppusijotuksen ennakkoon. Vaen kuten on tunnettuva. Tämä on tätä. Mutta nou hätä. Mies se on hävinnykki! Paitti jos ei satu olemaan nainen. Olisihan se varsinainen sukupuolileikkaus jos naenen pamahtasi mieheksi tullessaan voittajana maaliin.
***
Maalissa voi värikkäästi ilmaista mielialan. Paitti jos maali on harmaa. Harmaataloustutkijat ryykää kimppuun ja vievät linnaan. Sekkäähän ei vie sivu leivästä. Vettä ja leipää on ennenkin käytetty hyvällä menestyksella vankilakuntin elämänliekin lepatukseen. Tietysti jos liekki on vakan alla on vakavalla mielellä suhtaututtava tulevaan tilanteeseen ja varuva ettei vakka syty palamaan ja siinä samalla koko paska!