...vieläki. Tää varmahan sattuus johonaki nuukaas pitäjäs? Varmahan Laihial? Siit ennoo aivan eherottoman varma.

Vieras poikkesi talohon. Ihan elävääsen näköösehen. Siin pihas hän huomaa notta vanha koukkuselekämuori on ranttehella klapei pienimässä. Aatteloo notta:-Ohan virkee ja maharottoman friski ihiminen.

Vieras poekkiaa pirttihin. Siellä talon isäntä sikaaria vetelee kiikkustuolissa. Muita pirtissä ei olekkahan. Vieras tuossa ihmettelemähän , notta :-Onkoos se isäntä sairaas, ku vanaha nainen klapei pienii? Isäntä notta: - Eipähä täs mikkää vaivaa, mut meil käytetähän vanha tarkasti loppuhun. Iliimaaseks tulloo klapit tehtyy ja eläkerahat tuloo tietysti minun tilille , kun vanahaa huollan. Viälähään tuo on aina jotakii saanu aikaseksi. Mutta tuloohan se aika , notta vaan makamahalla tuo rahaa talohon.

Vieras kattoe isäntää hoomoelasena. Isäntä jatko.

- Asia ku on sillehen , notta mulla tuolla peräkammarissa onkii oikija rahanteko kones. Vanaha sivustavejettävä. Siinä onkii jo viisi vanahaa kuolemasa tavannu. Se onkii niin tuottava vehes , kun tuloo vaikka minkälaista hoito ja muuta tukkee , notta karjasta pääsin luopumahan ja menot on , muutama koiranmakkarapötky viikossa. Loppuajalla ei sitäkää .Kohtahaan tuo anoppi onkii aiva kypsä sinne makaamahan. Sattuu kirvehen kanssa satuttamahan itteesä. Tuloo kallihia lääkärikuluja. Anoppi onkii varmahan monivuotinen,tuotantolaitos. On hyvä terveys ja sisukas luonne, mutta kyllä se pehmennöö, kun ei liikkehelle pääse. Oven pirän tarkkahan lukoos. Sittehän se onkii muija , äereesä jäläkehen, kortta kekohon kantamaas. Nytkii jo tahtoo sillä terveys kronklata , notta ei taharo rankamettähän pystyä. Kun sen saisikkii tyrkättyy eläkkehelle, niin tulothan ne siinä alkasiivat kasvamahan.Tarkkahan olen rahat tallettanut , notta sittä kun iteltä terveys horijuu, on varraa hakkee helepotusta, eikä tartte olla kenenkähän armoolla.

Tässä vaiheessa vieraas lähti, eikä hyvästijääsä sanonu.

Se on toesinaan tuo ahaneus ja toisesta piittaamattomuus suurimpija syntejä mitä immeinen elämässään tekkee. Ja kun se näöttää että asenteet vaen kovenee. Toki vielä on sitäempatiijaaki ilimassa! -O- 6.1.2014