OSA.58.
  Kumarainen oli kiihtynyt sitä enemmän mitä kauemmin puhelu kesti:
  - Perkele! Ei se Iso elä tätä päivää. Tikka, sinä olet vihmerä poeka ja pistät ne tekniikan pojat liikenteeseen. Se Iso ei varmaan tiijäkkään mitä se tekninen tutkimus on.
  - Perkele se tapahtuu, Tikka hihkasi. Se porukka vain vetelee lonkkaa asemalla. Joskus silimänlummeeksi käyvät jossakin pizzalla.
  -Ei sitä Kilikkiä ja Möröä ole näkynyt? Vähän pelekeen kun Mörö mukana missä touhuissa siellä ollaan. Auto sopivaan suojapaikkaan ja nokosille. Perkele se on nähty. Pitäskö Kilikille soettaa. Ja Tikka alahan mennä. Suoritat mitä on määrätty...
  - Kaekki hoetuu herra komisario. Palajamma sitten kun nokka näkkyy, Tikka sanoi ja ruohoon tuli sutimisjäljet kun Tikka kiihdytti vauhtiin.
  - On se saatana tuoki muuvan mieliharmi... Vaen sille Kilikille! Kumarainen sanoi ja painoi valintaa.
  Kohta puhelin vastasikin:
  - Huomenta, hyvinkö unet maistui?
  - Perkele! Hetikö vittuillaan. Painettu niska limassa ja on saatu jotakin aikaan. Miten lie siellä päässä?
  - Täällä päin aivot työstää juttua koko ajan. Tulosta tulee kunhan ehtii. Mitä siellä on saatu aikaan? Ei varmaankaa mittää, kun eijoo mukana ajatteluelintä.
  - On käyty kaikki talot läpi. Kirjattu ketä niissä asuu. Kyselty autojen ja miesten liikkeitä. Kylän peräkammarin pojat ovat vissiin päässeet vitun makuun. Homma sitten karannut kun mafia syöttänyt kaikenlaista rekvisiittaa siihen sivutuotteena. Jyrki kai se lienee aluksi niitä naisia tilannut. Mutta jutellaan näistä kun tullaan sinne. Jälellä olisi se paha paikka. Jouko Jämsän pesällä ei olla vielä käyty. Tohtiiko sinne mennä?
  - Polliisi ei pelekää. Koton ja isänmaan puolesta vaan uhraamaan hampurilaesella lihotettu tomumaja.
  - Heleppo seon irviä kun ei tarvii olla myrskyn silimässä.
  - Pittää olla viisautta ja älliä, ei sitä muuten johtopaekoelle pääse. Työhön vain halvat orjat. Maine kasvaa kun otatte rikollisia kiinni.
  - Pijätettäänkö se jos tavotettaan?
  - Ei tietenkään jos ei anna aihetta. On siellä Jämsän sormenjäljet. Tokihan linnakundilla. Ei tuo Iso puhunut mitään. Tai mitään tutkimuksia ei ole vielä tehty. Saatana kun kaikki pitäsi ite tehä.
(jat.)