***
Jälleen tässä pittää jaaritella omitusija asijoeta, omituisesta sektorista, omituiseen tappaan.Monenkilaesta juttuva oottaa tillaesuutta päästäseen ns. esille, vaen moni joutuu kokemaan karvaan pettymyksen. Varsinki se Takarivin Taavi kokkee syrijinnän karmijaa kättä. Takarivijä ei kuitenkaa pitäsi joka tilanteessa karsastaa. Kun esimerkiksi ruokakaopassa valittee kärryyn tuotetta kannattaa kurkottaa sinne takarivviin. Siellä ne tureimmat tuotteet piileksii. Siinä etrivin tyrkkyjä kannattaa syrijiä koska jo ennen huomista parasta päevä on menny menojaan.
***
Toki tässä itekki on jo aikoja sitten sivvuutettu kaekki parraat päevät jos yötki.Vae eipä se haettaa kun sen tietää! Sen kummemmin kummeksumatta voijaan tojeta että päevämäärijä mennee ja uusija tullee. Peli eijoo pelattu jos pelimannissa riittää ytyvä ja vaekkuva kynnen alla.
***
Vaen niin kun on ennenki tojettu ei mee aekaakaa kun jo uutta työntyy tilalle.Yöstä siunaotuu päevä ja tarpeellisen tekemisen aeka, sitten tullee ilta ja yö, valetakseen taas uuveksi päeväksi.
Siitä se lähtee, sano kotia jääny- Mikäs siinä on köllistellessä kun ei oo häjästä tietuva, eikä muuta turmaa tulossa. Sen sijjaan lähtijäll'ä voe tulla karhu vastaan, tae aenakin siltä näöttää. Moni karhu päältä kaonis, mutta sisällä sykkii villi syvän. Näen ollen voe mettätaepaleella menettää aInovasa - sen kännykän. Ja iliman kännykkätä ja navigaattorIa nykyimmeinen onkin hukassa. Mutta eipä aikaakaan kun hätä keinon keksii kun ensin keksii sen HÄTÄN.
***
Jo laoluntekijä on muistanut muistuttaa monenkinlaisista vaaroista Koli on hyvinkin suosittu Eikä Saanakaa jää pahemmin jalkoihin. Paetti tietenkin jos kiipijää Saanalle, pakko on jostain löytää jalansijaa päästäseen toivomaansa. Toiveenasettelussa tosin saattaa mennä liian pitkälle eikä huomaa tulevaa tilannetta. Siinä sitä onkin pesussa jos tippuu jyrkänteeltä, aiaaki jos tippuu vetteen.
***
Vaen pitemmittä porinoeetta on aika huomata sää. Myrskyvä kuulemma tyrkyllä ja lunta tulvilllaan.No jos tarkkoja ollaan niin perästä kuuluu jos kuuntelee.Näellä evväellä