OSA.49.
  - Niin tämä Jämsä. Hänhän oli vankilassa? Vapautui muutama vuosi sitten.
  - Joo, niinhän se pääsi vankilasta ja sitten se hulina alkoi. Moottoripyöriä he laittoivat sitten joka tyyppi. Siinä Jämsässa kyllä toteutuu sanonta: Joukossa tyhmyys tiivistyy. Nyt ei ole koko sakkia näkynyt muutamaan päivään.
  - Onkos Rimpiläinen ollut porukan mukana? On kai tuttu mies?
  - Onhan se...Reppana! Maksumiehenä oli mukana pitkään. Jyrki maksoi aina. Lieneekö loppunut rahat. Ainakaan se ei ollut mukana enää puoleen vuoteen.Naisiahan niillä on aina mukana. Mitä sussuja liekkään.
  - Vielä niistä veljeksista! Onkohan niillä autoa?
  - Kartano täönnään romuja. Lieneekö yksikää rekisterissä. Vaan kukapa täällä sellaisia kyselee.Joskus ajavat peräkanaa tankkaamaan. Vieläkö on muuta. Aika on rahaa.
  - Tässäpä oes numero jos jotahi sattuu tae muistuu mieleen. Voes vaekka killaottee.
  Poliisit poistuivat kiitellen rouvaa. Kahvioon oli tullut muutama kaljaveikko lisää. Varmaan paikallisia koska muutama mopo oli ilmestynyt huoltamon pihalle.
***
  Kumarainen istua röhnötti viillellyssä sohvassa. Kumartelu oli ollut vaikeaa kun oli tutkinut Rimpiläisen myllättyjä tavaroita. Hän oli katsonut parhaaksi pysyä johtohommissa. Tarkasti hän seurasi Pökiön työskentelyä ja antoi joskus kitkeriä huomautuksia, joilleka Pökiö ei korviaan lotkauttanut.
  Pökiö penkoi juuri pirtin leivinuunin sisusta. Kuului pitkä vihellus.
  - No, mikä ny? Vae miksi se Hörösen hevosen hännän alle tuulee?
  - Eipä Iso Herra arvookkaa mitä minä löysin?
  - Mitteepä?
  - Tohtiiko sitä näöttee. Suattoo olla että Komisarijo pittää jutun ratkastuna.
  - Älä ny pelleile. Kissanpaskooko löysit. Sekihän on sinulle liijannii vaekija ropleema.
  - Vittuilla siinä! Vuan kato sinä!
   Pökiö toi pomolleen valkoisen tetrapakkauksen jossa punaisin kirjaimin luki " Tuoretta VERTA". Hän ojensi purkin Kumaraiselle.
  - Johan minä oon alusta sanonu, että pelekkää lavastusta. Onko tämä Rimpiläisen yksityisyrittelijäisyyttä. Vai onko taustalla jotakin muuta.Tämä kyllä nyt vie palikat taas uuteen järjestykseen. Mutta miksi koko hämäys? Missä on Jyrki?
  - Sepä tuo taetaa ollahi komisarijon piänsärky. Tämmönen rivikonsta vaen tekköö mitä määrätään. Jos sitäkään.
  - Ei se ole kielletty sinuakaan ajattelemasta. Hyviä vinkkejä kaivataan ja Pökijöllähän on ratkaisu sellasiinkin pulumiin jotka pannoo Tikannii haokkoon henkijään.
(jat-)