...muistellessa sitä ihimettellee miten sitä oekein tultiin toemeen. No, pakkohan se oli kun ei paremmasta tienny. Paremmasta ja paremmasta? Onko tämä parempaa? Ennen jokkaenen joutu puurtamaan joka päeväsen leipäsä etteen. Mieli oli tyytyväinen kun sai jotenki elämän tarpeet tyyvytettyä. Kaopunkeissa kae se ennen oli eläminen yhtä kitumista. Maalla sentään sae ruokaa. Jos ei muuten niin käymällä naurisvarkaissa isäntien naurismaalla.
***
Toista se on nyt. Yhteiskunta ruokkii ja suosii niitä jokka ei pistä tikkuva ristiin oman elannon puolesta. Jopa on kanttija narista jos ei saa kaikkija mitä on halunnu. Millon soppa on liijan suolasta millon liijan tuimaa. Kohen ei oo koskaan. Aina löytyy tyytymättömyyttä ja valituksen aehetta. Mitenkähän nämä immeiset pärijäes jos äkkijä tulisi tilanne, että jokainen saisi tulla omin avuin toimeen? Taitasi se olla kaaos?
***
Niihän tuo maalima näöttää ajjautuvan ahtaalle, että ne ajat voe vielä olla totta. Suuri osa nuorista ei halua tehä hommija ja vanahat ei kykene. Siinä se temppu seisoo ja heiluttaa häntääsä eikä kukkaa aota. Sannoohan ne , että tiukassa paekassa se koeraski poekii. Nykyväänhän ne jo kokkeilee siemennystä B-rappuun, vae mun tietääkseni ei homma oo tuottanu tulosta.
***
Vaen mitäpä näestä. Eläm¨ä mennä höllöttelee sitä ommaa kulukuvaan. Joka päevälle on varattu ilosa ja surusa meiltä kysymättä, Meitä jokkaesta viijään kuin roska-astijaa paekasta toeseen Vaen sekkae se on sitä eläm'ää Siihenpä on tyytyminen.
.***
Yhä vaen saa oottaa kourat kopollaan kesän tulemista. Töllö jopa luppaa hellettä. Niinpä minäki eilen sonnustauvum psorin lääkitykseen, se on aurinkokylypyyn takapihalla. Pikkuhoususillaan työnnyn ristikkolehen kaa palvoon aorinkua joka paesteli täysillä... Mutta ... Tuuli kovasti, jäät'ävänkylymästi pääpohojosesta. Sisälle piti tulla katteleen vaatetta päälle. Nythän tuo on aika tyyni - toistaiseksi. Iospa tänään? Mittarissa +12,5 Ei hirveesti. Jospa se siitä jaksaa SATAA.?