...nythä sitton jo enempi ku laki määrää! Tuota pakkasta nimittäen. -21 on mittarissa. Mahtava kasvihuoneilimijö vyöryy kansamme päälle. Kankistuneita tutkijoeta, sinisin huulin ja kankein kielin valistavat meitä, että tässä on nyt tosi kysymyksessä. Istuttakaa palmuja ja olkaa varautuneena helleaaltoihin. Bannaanit on kohta kypsymääs ja ensimmaeset apinat on kivunnu kuuseen.

Tutkija välillä ottaa vahvistusta papereistaan ja vetää karvakintaat käteensä. -Helteitä se pitelee, sanoo hän ja jatkaa kansan valistamista, jotta se uskoisi kuinka perkeleenmoinen suojakehä onkaan kertynyt tuonne yläilmoihin.

Yhteen aikaan tutkija peloitteli OTSONIaukoilla. Silloin lämpö karkasi aukosta hevonkuuseen. Jääkausi oli uhkaamassa. Nyt ei ole moniin aikoihin puhuttu aukoista mitään. Nyt on vaarana liiallinen lämpö ja kasvihuoneilmiö.

Kyllä jumankauta sitä vouhkaajaa riittää ja vielä rahan edestä. Taitaa olla niin että luonto kulkee omia latujaan.. Ihmisen vaikutus lienee kuin itikan pissi valtameressä. Jotkuhan luullee että lämpötila nousee joulunaikana kun poltetaan niin paljon kynttilöitä??? No, samaan kategoriaan taitaa kuulua koko vouhkaaminen.

Entäpä sitten Suomen osuus maailmanlaajuisesti. Mitä merkitystä on 5milj.ihmisen touhuilla verraten miljarteihin.? Se ei ole kerrassaan mitään. No liehän tuo hyvä konsti saada herkkäuskoiset vouhkaamaan ja eurot pyörii! Sepä tuo lienee hommelin tarkotus, joten nöyrinä pyyhkimme jäätynyttä hikeä otsalta ja yhdymme kuorossa laulamaan: - No onkos tullut kesä... -O-16.1.2014