K-80.
***
Meikäläinen on alkanu kunnostaan menopelijään - tätä Petterijä. Laidun K-80, antaa haastetta.  Nehän on katastukset ja pientä remonttia. Miten äijän käönee ja Petterin? Petteri on tämä minun Runokoni jolla utelijaana kiertelen uutta laijunta jossa näen harhaaailevia pappoja jotka vailla kompassia ovat eksyksissä  ja puuma-mummoja etsimässä kohtaa missä aita on matalin hypätäkseen vetreämmille vesille.
***
Toki Petteri on vielä kova käyttökones vaikka vähän rispaantunut. Mutta annan sille Taapermannija ja Leinoo niin jospa alkaa kiiltään. Jos sekään ei auta, turvaun kovempiin rohtoihin . Munaruoka aina tepsii. Petteri on tuo vanaha koni jolla ratsastan. On mulla uuvempiki. Seon niin raju ettei pysy hanskassa - sillon aenakaa jos on ottanu!
***
Kyllä Petteriki kierroksia ottaa, kun vain ratsastajan pää kestää. Mulla tää uus on ollut remontissa. Pyöri nääs vastapäivään ja nakkasi eilisen synnit silmille. Mutta paskatkos siitä? Vehe vaan leikkuupöyvälle ja asennettiin suunnanvaihdin. Saa nähdä oliko välitys oikea, vai välittääkö lainkaan, tiedä vaikka menee vihan puolelle. Siitä ei kantsi juuri pultteja kirkuva, kun mutteri on hukassa.
***
Jos Petterissä joku falskaa ... Mulla on jotain varaosia. Päähän sillä on iso ja painava, että varua pittää ettei jää alle. Niskanpäälle pitää pyrkijä. Vastukset on voittamista varten ja varressa on yleensä pimeää, ainakin saappaan. Pimeyvven töillä rakennetaan Mustaapörssijä ja polliisi on ovel(l)a??