No, ei mikkää! Sapuska maestuu - liikaa - suoli toemii ja happi riittää. Aamut vaehtuu ja viikot vierii. Korijakkaa ei oo - aenakaa vielä - atomijjaan pölläöttäny, joten mikä tässä  ? Pyhäaamun raoha hiljaa huokuilee... on joku runnoelija joskus hoksannu. Samat vinkeet ne on vieläki. Maa makkaa hyvinki hilijaa kinoksen alla. Hummaoottamisesta ei tietuakkaa - eikä kesästä. Kohta kolomannes on huhtia syöty ja kinokset vaen kasvaa - seon sitä ilimaston lämpijämistä!!!

Vaen kulluu se päevä pilivessäki ja sitte kun paestaa niin risukasassaki on lämmintä, aenaki jos tuikkaa tulleen - sen risukasan. Jos ei sytytä niin voe roeskaottaa bensaa apupojaksi. Kyllä lähtee risukasa savuna ilimaan. Savuhan on nykyvään saastetta. Kuulema hiukkaset tekkee immeiselle ja luonnolle pahhaa, Kyllä ne värssyn kerrallaan keksii. Ukko aekanaan keksi että palaminen on hapen yhtymistä palavaan aeeeseen. Saakeli viisaat haluvaa senki estää. Jostae luvin että ruostuminenki on palamista? Nousseeko siitä savua ja hiukkasija. Aenaki se lahajakkaasti pölähtää kun ruostunutta raotaa hakkaelee. No, ne on huolesa herrolla ja Maijalla on ne näppysä. Se onki suuri huoli jos näppylä on pahassa paekkassa. Vaen kyllä Maija selevijää - jos ei oo ottanu liikaa.

Pyhäaamun ratöksi pittää ottaa sopivat kopsut. Se mukavasti lämmittää rintaa ja tietysti alantaa putelin nestepintaa, mutta siitähän me ei huolta kanneta. Napanteri vaen naamariin. Sehän tietenki vappaottaa pirun irti ja päästää näppäemille mellastaan, mutta se on pirulta vaen maenostemppu ja sissäänveto. Maksavat asijakkaat ovat kuutema vähenemmään päen Morraaliaalto valtaa immeisen mielen ja Raamattu tekkee kaoppasa. Syy on tietysti kohonneiten viinanhintojen. Siitä ei perkele tykkää että kilipaeluastelmaa keinotekosesti muutellaan. Kohtahan tässä koko kansa virsijä hymistää ja polovillaan könyvää - pyyvellen anteeksi viinapäessään tekemiään kolttosia. Pitäs sen hallituksen vähä aatella, ennen kuin nostelee veroja jokka piru ite on tyrkylle pannu. Ja siitäpä voimme tehä suorija johtopäätöksiä jokka on linijassa pirun suunnitelman kanssa.

Vae ei tässä mittää. Kilvoitellaan ja tehkäämme hyvijä töetä, sillä sekuntaa saa pikkurahalla, mutta hintalaatusuhe on kumminki arveluttava. Sentin suutari tekkee metrin vahingon. Lisäksi jos on pienessä väärä on paljossa petollinen. Voimme lopuksi viitata kintaalla päivänpeilii ja sanoa mikä sanomatta jää... Seon taas niitä henkimaaliman asijoita joihin ei pahemmin parane ottaa kantaa - ei se siitä parane. Heko! Lumet ei oo sulaneet vähhääkää. lissäähän se luppaeli. Puuttuu vaen jääkarhut, luulis olevan pohjsnavalla - ikunen jää jalakojen alla ja päällä susiturkki. Siitä vaen igluva rakentaan.-8.0 on lukema. Kylymää on! Vae eikae se kummene taevastelemalla. Muut konstit onki kattelussa. -O-