KUULE sinä joka sokejana vajellat. Pimijät ajat on koettanu, vaen sisäinen lamppu hehkuu.Majakat on sammuneet ja suuntaviitat on sipsa syöny. Ota siis onkeesi viimeinen varotus.Kakistele kurkkusi selväksi ja kokeile kuuleeko kukaan. Katso, se nousee sittenkin joka kuolleeksi luultiin Kiitety olkoon hän joka valon tuo pimeään. Huutakaa _Hallelujaa te joilla on usko kotona!
***
MERENELÄVÄT suolaan - paljon suolaa että ne kauan säilyisi. Käärmettä pyssyyn ja tykille annetaan ruokaa, oi suokaa minulle vielä se hetki, että retki avaruuteen olisi kirkossa kuulutettu ja hunnutettu olisi tiine morsian.
***
KUULKAA te herrat loistoautoissanne antakaa liika köyhille että te armon saatte. Ei liiku kivi kiveltä eikä laineet lyö rantaan jos te syntiset olette. Armua te anokaa ja nöyränä tehkää mikä tehtävä on. Päivien vierijessä askel lyhenee ja näkö sumenee. Ulukonäkö tekkee katasrohvin, eikä sairas tervettä päivää nää.Kaiken yllä on kammottava hiljaisuus!
***
TARKASTUS kierros näyttää puutteita pesissä. Kattoja vuotaa ja räystäitä tippuu, mutta sankarit kestää suuretkin paineet ei haittaa vaikka laineet lyövät eilistä korvalle. Suurilla summilla tukitaan rahanreikää. Mutta katso! Paineet antaa arkeen vauhtia ja vauhtisokeat ajaa päin seiniä, mutta rahat vie hurrikaani..
***
HUOMISESSA on tervettä järkeä. Särkeä voi onkia jos on lieroja. Ilman syöttiä on vaikeaa! Ilman syöttiä ei oo kala merrassa! Piru on ! Kalavesille merkitty paikat ja marimekot on kajehittua tavaraa... Autuas se ken säkkikankaan  kelpuuttaa. Luonnon monimuotosuus panee ihmettelemään, miksi kaikki on?
***
TOIVOTAAN mieltä avaraa vaajitaan luonnostaan - pahassakin paikassa voi tulla rennosti kun ei pinkota turhia. Pikajuoksija pääsee nopiasti ohi pahan paikan. Tollo käy pyyvykseen ja tennari tökkii! Alkon kautta käyneen tie on vaikea kävellä. Lavea tie johtaa ojasta allikkoon! Suunta hukassa ja hukka on rauhoitettu eläin. Siis ilman suuntaa eteempäen. Sattuma korjaa satua.-