***
SEON SILLEEN, että taakkaan tulee paino lisäystä joka päevä. Varotuksen sana kohillaan? . Jo yksi korsi voe katkasta kamelilta selän. Sei mee niin ku sillä entisellä miehellä joka halakoja rekkeen lastas. Ahaneos voetti: Jos tuon jaksat jaksat vielä tämänki, ukko mutisi kunnes kuorma oli niin mahtava ettei enempää millää mahtunu. Eihän se kuorma mihinkään liikkunut. Hevosen hakkaamiseksihan homma meni. Mutta jos taakka on liian painava se on raja jossakin.
***
UKKO aikansa hakata mylykytti juhtaansa kunnes alako latua halakoja kuormasta hokien: Kun et tuota jaksanut et jaksa tätäkään...Niin kauan kuin reki oli täysin tyhjä. Ukko lopen väsynyt ja eikä jaksanut muuta kuin ajella kotiin. Mitä tästä voi oppija? Ei pijä luontokappaleella yrittää urakoija. Kone ei valita, ei vaekka roemasee paksulla rangalla konepeltiin:
***
LIIAN suuri kuorma musertaa alleen, eikä murhekaan oo mukavaa kantaa.
Ei ainakaan yksin. Taakkaa jakaen homma helpottuu ja matka jatkuu kohti taivaanrantaa. Harvalle nykysin sattuu löytyyn semmonen elämäntoveri joka avittaa pahassa paekassa. Puukkuva kylykeen ja ajetaan heikompi osapuoli mäkkeen.
***
TOSIN papit porisee, että kellekkää ei anneta suurempaa kuormaa kun jaksaa kantaa. Pötypuhetta. Moni on nujertunut vaikeuksien alle. Papitkin kulukee ölövinä ohitte jos eivät saa eri korvausta. Jos mahollista potkivat tieltään syrijempään.
***
KOVAKSI on menny meininki. Ihimisen alhaesimmat käöttäötymismallit on vallassa. Katteos kaona ja pahansuopasuus pyrkivät näköjään nousemaan pintaan. Kun lukkee viikonvaehteen avviiseja niin sitä viinan kanssa tehtyjä pölijyyksijä, ryöstöjä ja raeskaoksija. Ei se arempi immeinen tohi hämäräaekaan palijo mökistään kurkkija. Huonolla tuurilla seon viimenen reissu. Toki niinkae seon ollu aena, siitä vaen eijoo huuveltu.
***
Vaen ei kun ettenpäen! Mummo aokoo tietä - tiijättä se joka lumessa tarpoo. Ylämummo taas kattelee hyväksyven kun perinteet on hyvässä kurssissa! Huomenna taas on päevä uus Nähellään!