AUTUAITA!
***
TUULESSA kuulee monenlaista viestiä. Autuas se jolla on lukutaetua ja norsunkorvat. On tietenki onnellista jos luonnon kieltä tajuaa. Siinä tarvitaan vanhojen naisten viisautta ja luonteen monipuolisuutta. Mummoenerkia siirtää vuoria jos haetolla on!
***
VIIMMESET lehet tippuu kunhan kiireemmät ehtii ensin. Aamukannossa postinjakajalla sormet pelissä Parempi kattua kuin nuolasta ennen tippumista Pelistä puonnu on pelinsä pelannu! Osaton kattoo kaihoten Juhannus huumaa. Autuas antaa ennen kuin ottaa!
***
HOOSIJANNAA ja virsiä veisaa uskovien kuorot ja pakanat kiroaa lakanan valkeutta. Rakkaus on lumivalakonen... Tiijä sitte. Taetaa olla verenvähhyyttä. Vae mitä lienee. Aurinko polttaa valkoihosen ja niin on syöpä säästävällä.
***
OTTAA silmään erikoisuus.Jos Eesaun käjet on Jaakopin jalat, mennee asija kinkkiseksi. Pyssyykö lusikka varpaanvälissä- No. Eesaon heinijä se rokka oli muistaakseni. Pitäs tarkistaa. Karvanen poekahan se Eesao taes olla muutenki, Oliko emäntä hypänny aesan yli vaen ei päässy? Enpä tiijä? On niin ohuvet nuo tievot noelta ajjoelta.
***
SILIMÄT kiinni ei näe. Kuvitella voi. Kuka postin toi, vai toiko kukkaa? Lähe mukkaan, aina jenkiin mahtuu, jos on Rexonaa.‎ Tuskin kumminkaa se siitä rietaotuu pahemmaksi. Mikäkö? Annahan kun mietin. Homma ei oo ny haskassa ja Tanskassa on paljon mätää. Vaen ei hätää kunhan ehtii.
Ja ehtiihän sitä kunhan kerkijää. Jo ammoin huomattiin, että eijoo hoppu hyväksi, eikä kiire kunnijaksi.
***
KUNNOTTOMAT saa mennä kuntokouluun kuntoutummaan. Mitä huijjausta seki lie. Pää kaenalossa kotija osotteena haotuu maa. Siellä sen raohan saa rauhaton - jos kohilleen sattuu. Sattuu se kun ossuu!
***
PITEMPÄÄN höpinään ei ny ehi eikä kerkijä. Kiireellinen joutenolo vie rusinat pullasta . Vieneekö pullanki? Sen näkee kun kattoo.....................