LIKOON.
***
Tänään aattelin pistää itteni likkoon. Tae tosi on, että meleko kusessa tässä on oltu jo ennestään. Nyt kumminki pittää lijotusliemet valakata semmoset jokka tuoksuu ruusunkukille j a mirhamille. Ehän sitä minä tiijä miltä se mirhami haesee. Pannaan kumminki haesemaan, niin eikö tuo sakkasa sanone. Tietysti kaekki on mahollista. Vaen rohkija rottija syö ja jopa santsaa. Seon kova poeka, se rohkija, aenaki jos syö rotan päeneen häntineen. Vähä sammaan tappaan kun kotkanpoeka. oottahan nähäneet töllössä. Sinne vaen vaekkei oekein mahukkaa, luineen karvoneen ja kotvan kuluttuva muklaottaa oksennuspallon mäkeen - tutkijoijen ihimeteltäväksi.
****
Miten minä nyt eksyn suolle kotkija ihimettelemään. Aijoenhan livotella pahimmat synnit veke ja lähtijä uuvistuneena poekana kahtomaan mitä löytyy nurkan takana.... Muuten pitäsi olla tarkkna kun nurkan kiertää. Siellä voe olla kataja johon kapsahtaa. Sillonhan siinä on rähämällään ja pahassa paekassa.
***
Tosin nurkantakana voe olla pehemijääki? Nimitäen jos on kovija kokenu. Loihehan lausumaan se entinen mies, liekkö ollu peräti Vaka? Sehän on sanonu että kovan jäläkeen pehemijän löytää. Saattaa sitä kapsahtaa höyhenpatjalle ja ottaa nokikset!
Siinä jos aekasa uneksii, niin kova kohtalo voi sinut tavottaa ja raahaa sinut kovennetulle? Siinäpä se hymy hyytyy vaekkei oesi pakkanenkaa. Äeti tullee mieleen ja jano nousee kieleen, mutta armuva ei oo kaopan eikä oo rahhaakaa.
***
Siinä sitä sitte oot puhtaan kaolasi kansa ja oottelet ihmettä tapahtuvaksi, mutta huomaat: Ihmeijen aika on ohi ja taikurinhatut on hattuhyllyllä.Tunnet pienuutesi kun yrität katseen voimalla saaha hatun päähäsi. Mutta ei saa suurija ajatella. Se voi johtaa ojasta allikkoon jos oot nesteitä ottanu. Jos otat - et aja. Varsinkin jos et oo ajokyky on perin puutteellinen johtuen eri tekijöistä joita en uskalla tässä alkaa luettelemaan. Se voe intimiteettisuoja romahtaa kuin kuplahalli ja tietysti meikän niskaan.
***
Siinä vaajitaan suurta niskankestävyyttä ja vankkoja jalakoja ennen ko tohtii tuommoseen riskinhallintaan sotkeutua. Tämä hetkihän on niin hektinen että hetken jo luulin olevani jo ammeessa lijossa, mutta huomasin olevani kaukana kotoa. Harhailemassa suurella suolla, eikä hillatkaan ole kypsijä. Saattasi noeta nakella muutaman pahimpaan nälkäänsä, että pääsee puusta pitkään. Kato, sen kapsahtamisen jälkeen en löytänyt untuvapatjaa vaan kurkotin kuuseen. Täällä sitä köpötetään kuusenoksalla ootellen päevää parempaa ja lämpimämpijä säetä.