IRRALLAAN.
***
Lauantaiaamu aukoo silmiään.Kesä lopuillaan ja kelmeä elokuu houkuttaa ahmimaan kesän jämiä. Savonkorijuu taakkana. Moni nainnen kantaa kesän herkkiä hetkiä. Lisäänykää ja täyttäkää maa.
***
Tähän on tultu ja PÄÄSTY pahasta. Riemujuhlissa päästetään loputkin. Päästetään kaikki mikä sidottu on. Pässit päästetään pälkähästä ja riemu irti- Täysinä tippuu tammikuun hetelmät luvattuun maahan. Syksyn synkkyys tappaa suuret suunnitemat.
***
Viisaat vaihtaa mielipiteitään. Ministerit pitää ovet auki- päiviä. Vetää kaikista ovista ja takaa työntää ruottalainen. Venäläinen ottaa pitkät, mutta suomalainen lyö päätä seinään. Karjalan mänty vapisen vartoo lyijymyrkytystä.
***
Kannat kattoon ja omitaan uudet. Kuudet mielipiteet hyväksi - on joskuskaan oikeassa. Soikeassa vaeltaa henkinen kehitys, eikä suurista tunteista ole painolastiksi! Kumminki alus uppoomassa.
***
Kehnot ketineet antaa rikkaalle hyvän mielen. Rahan arvoa jyrsii inflaatio - setelit tallessa Naurusaarella. Likainen raha peseytyy käyttökelpoiseksi, mutta mustuttaa valkeat kaulukset. Ravatti vinossa etsii urho uusia uhreja.
***
Siitä vaan sanoi Mummo ja nosti hametta. Ylämummo armahtaa synteihin sortuneet ja Muumi-mamma antoi Putiinille ja Putiini söi! Muumi- pappa tykkäsi kyttyrää ja katosi Lontoon-sumuun.
***
Kaksin on mukavampaa tapella. Yksinollessa ei tule riitaa. Avio-ero vie tuhkatkin pesästä, eikä vaatimuksille ole loppua oleman. Kalpeana katsoo ilman jäänyt. Lohtua tuo luopumisen tuska. Mikon menny se on menny eikä jätkän vuoteessa ooo lakanoita! Kivi tyynynä la tuppivyö peittona. Se on suunnilleen näin, vai onko?