KUUMA!
***
Helvetilinen helle piinaa kylmään koulittuja. Hikinoroina valuu energia voimattomuuteen. Mummot pätisee kuumista aalloista ja äijät lyö löylyä lisää. Luonnonilmiöt on kovassa vauhdissa: Puumat etsii saalista ja nuoret miehet etsii piilopakkoja.
***
KETTU kanalassa antaa vauhtia kanoille. Apuharvennusta ylituotantoon. Ja kuinkas muutenkaan ketulla on häntä kainalossa ja kana suussa. Muna päivässä pitää huolet lähellä. Kahdesta munasta elämän alku.
***
YKSIKIN liikaa, jos piikaa ei näkyvissä. Pienestä on kiinni kun sattumaan sattuu, hattuu nostan jos oesi. Hattu nimittäen. No, se luonnonvarojen tuhlaosta. Tyhjä lato ei kattua kaepaa , eikä tyhymä pää hattua. Rukoilkaamma!
***
KUUMANA valkeni kesäaamu. Neuvot hukassa. Viisas varannut hoitoon ajan. Kaaos edessä. Holisti kärsii katkasusta. Puudutusaine antaa ouvon tunteen. Tunnistamaton esine tuottaa suurta tuskaa. Menikö ohi? Lohi on raavina aikasten ruokaa. Savvuun kuollut on vau!
-
YÖT vaaralliset. Pimeys syvyyden päällä ja kissalla henki katkolla. En minä tiijä kantaako ajatus? Tuskin, koska jallaat lipsuu. Vetää ovista, sydämessä kaipuu. Kaipuu johonkin ? Ovenpielissä asuu kuolema. Seinät kaatuu ja heinät heiluu, mutta yksi on ja pysyy. Elämisen hirvijä tuska.
***
ELÄMÄNTUSKA riipoo syvältä. Toisinaan sekin tuntuu hyvältä. Edessä päin on tuntematon suuruus. Ja takana tyhjyys. Suuret puut kaatuu myrskyn tiellä, vaikeaa on niellä muiden jämiä. Sillä mielellä voi onkia suuria ahvenija jos muut perkkaa. Suomu tiukassa ahvenanselässä ja evät ennustaa poutaa. Hyvin joutaa katteleen kun ei pijä kiirettä!