ÄLÄMÖLÖ.
***
Sehän on tuassii viikonloppu eissä. Ohan tuo mukavata ottoo levon kannalta. Kun sitä viikon raskaasti leppäelee, niin seon viikonlopun lepo sitte pelekkää ruttiinia. Saaketti joka näetä oloja valittaa niin sen pittee olla jo patalaeska.
***
Väkisinnii tullee mieleen ne entisten aekojen papparoeset ja mummelit jokka koetti jotaki työtä tehä jyskee että saevat muutaman saturaesen kopraan. Ei sillon ollunna eläkkeitä eikä ilimasia ettuuksia joeta tämänpäevän vanahoella on.
***
Vae onko nämä tyytyväesijä? No ei varmasti. Lissää vaen pitäsi saaha. Henklökohtanen hoevaaja pitäsi yhteiskunnan palakata. Joka pyyhkii perseen ja niistää nokan. Asumisen pitäsi olla ilimasta. Asuntotukeja hakevat rikkaatki että rahat säästyy kaeken maaliman kotkotuksiin. Kuten ylensyöntiin ja päevätansseihin ja hienoehin hepeniin.
***
Vaekka oesi asijat parempaakin paremmasti niin kun nykyvanahalta kyssyy Mitenkä mennee, niin voe sitä surkeotta ja valituksen määrää. Kaekki on päen persettä ja joku toenen on saanu ja minä en oo. Vaekka läskit hyllyy ja elintasolihas tuossa vyötärönseuvulla on aekahyvin kehittyny.
***
Ja että kurijuus näkysi loppaalisti laajalle. Pujetaan resuvaatteet päälle ja mennään leipäjonnoon jonottaan jokapäevästä leipää. Säästyy rahat ravintelliin ja tupakkiin niin ja matkaeluun. Se kun niin pirusti avartaa. On se avaraa saatana kun tullaan reissusta ollaan puolikuolleita ja juostaan terkkikseen valittaan kun niin vaemaltaa.. -tana.
***
Saapahan nähä millanen älämölö siitä nousee kun tosissaan aletaan ettuuksia pienentään. Sehän on pakko? Jokkaenen jolla vähäkää järkijä on käsittää, että velalla rellestämisseen tullee loppu.Kukkaa ei halua luopuva mistää. Tietenki naapurilta ja noelta muilta voisi leikata, mun tulloihini ei kosketa. Jämtti on niin!