SUONENVETOJA
***
Pirullisia tuntemuksia koivissa. Hyvä että istumaan pystyy,nukkumisesta puhumatta. Vaikuttaneeko säätyypin muutios?  Sää on vaiheessa, kovvaa tuulta. Sukkelasti suhahtaa sukkula Venukseen. Vihreet miehet ei saa sanaa suustaa, oudot hedelmät oottaa ottajaa. Puustaan hedelmä tunnetaa, Tuskin männyssä omenia? Pitkä tukka vaivaa aivotoimintaa. muistiluussa ei karva kasva eikä home!
***
Punainen planeetta punastuu, eikä pane hanttiin, lanttiin luottaa kapitalisti ja ostaa kun saa halavalla. Kalliilla myy. Myyjät rikastuu ja ostajat ottaa velkaa. Pankit kaatuu repun painosta ja kontinkieli on lukittu.
***
Huonolta näyttää. Tunneli on umpiputki. Junat remontissa ja kaunis on luoksesi kaipuu. Taipuu jäykkäkin niska paineen alla. Periaate ei paina jos valitsee väärin. Se oli virhe antautua virran vietäväksi. Airot hukassa ja vuolas virta imee viimeiset mehut.
***
Paikalla kaaos. Joka tahtoo suurin olla olkoon toisten kynnysmattona. Palkinto on suuri jos henki säilyy! Päilyy järvet ja kukkii maa. Paitsi talvella viima leikkaa haaveet kesästä, eikä pakkanen pane pahakseen vaan kiristää otettaan. Huojuen kaatuu eilinen päivä ja huominen kurkottaa kuuseen.
***
Rahamies laskee rahojaan ja nostaa hintojaan. Köyhä nostaa leukojaan ja huommenakin leipäjonoon. Siunattuja on ylensyöneet, sillä heillä ei ole puutetta. Ruokaa riittää pahan päivän varalle eikä kurkikaan kuole jos sammakoita riittää. Valoisana loistaa keväinen aurinko.Väliin ropsauttaa vettä. Kinokset laskee ja kohta kasvaa kukkaset maan.
***
Tähän on tultu ja PÄÄSTY pahasta. Riemujuhlissa päästetään loputkin. Päästetään kaikki mikä sidottu on. Pässit päästetään pälkähästä ja riemu irti- Täysinä tippuu tammikuun hetelmät luvattuun maahan
***
Viisaat  vaihtaa mielipiteitään. Ministerit pitää ovet auki- päiviä. Vetää kaikista ovista ja takaa työntää ruottalainen. Venäläinen ottaa pitkät, mutta suomalainen lyö päätä seinään.
***
Kannat kattoon ja omitaan uudet. Kuudet mielipiteet hyväksi - on joskuskaan oikeassa. Soikeassa vaeltaa henkinen kehitys, eikä suurista tunteista ole painolastiksi!
***
Kehnot ketineet antaa rikkaalle hyvän mielen. Rahan arvoa jyrsii inflaatio - setelit tallessa Naurusaarella. Likainen raha peseytyy käyttökelpoiseksi, mutta mustuttaa valkeat kaulukset.
***
Siitä vaan sanoi Mummo ja nosti hametta. Ylämummo armahtaa synteihin sortuneet ja Muumi-mamma antoi Putiinille ja  Putiini söi!
***
Kaksin on mukavampaa tapella. Yksinollessa ei tule riitaa. Avio-ero vie tuhkatkin pesästä, eikä vaatimuksille ole loppua oleman kalpeana katsoo ilman jäänyt. Lohtua tuo luopumisen tuska. Mikon menny se on menny eikä jätkän vuoteessa ooo lakanoita!-Oiva Pennanen- <3 <3