HIILTÄ.
***
Sitähän voepi vilikasta taakseen ja kattua mitä sitton saanu viikon aekana aekaan, vae eikö mittää. Aenahan sitä jottae. On pilattu evväetä ja ympäristyvä, Kuulema itekullaki seon joku helevetin hiilijalanjäläki? Meeppä ja tiijä mitä seki meinaa? Eikö ne riivatut älyvä putsata pattiineitaan? Herroellahan se tuntuuki olevan aeka rankka. Lentäminen kuulema leventää sitä jäläkijä roppakäjellä.
***
Eksympä taas kerran polulta ilimojenteille. No, sehän eijoo rankastavateko? Mieluummin päenvastoen tae sitte vastajaloin. Eksyny oon sanojen viitakkoon... Päässsekö ylleiselle väölälle tällä fiilinkillä. Huonosti nukutti ja ny on väsyolo, ettei taho jaksaa käsiä pittää näppiksella,
***
Mistähän se olikaa puhe? Niin, ne viikon saavutukset. Monenkimoesta sitton muka yrittäny, vaen jääny käötännössä lykättyjen asijoijen lippaaseen,Perusteluna : Ehtiipä tuon, ja tehköön joka keksiny. Saakelijako tässä pingottaa ? Kattokaa te kylän koerija. Eivät ne duunaa, mutta leipäsä hankkivat, Koerahan on semmonen että melekeen kaekki joutohetket se makkaa ja vetelee - mitäpä muuta kun - koeranunta.
***
Kyllä kae se elämä onki menny liian tavarakeskeiseksi. Niin palijo turhaa ostetaan ja viskataan menemään kun uuvuuvenviehätys on siitä revitty ja uutta putkeen. Kita ammollaan sitte huuvetaan kuinka kehenosti mennee. Huonot palakat pannaan perseet penkkiin,Toevotaan että alakaa mennä sevverran paremmin, että uikutus loppuu!
***
Tavataan valittaja silmästä silmään ja tavataan lukemisen alkeet. Siitä se lähtee, mistä alkaa, ja yhtäjalkaa käymme rinnakkain.Seitsemän lihavaa vuotta, kymmenen katoa. Kuolema korjaa satoa ja taas jossain on ylituotantoa.
***
Ei ole kohen koskaan. Loskaan hukkuvat vihreät niityt ja liityt maailman menoon. Oi jos voisin kerrankaan....maistaa hiukan mammonaa. Mutta kielletyt huvit salpaa hengen ja antaa tilalle pelkää saastaa.
***
Väliä eioo mitä valuu. Kunhan valuu, jos haluu! Pyyhkiä voi myös vasemmalla. Jos hyvin pyyhkii, niin äiti nyyhkii ja on onnessaan, kun ei hukkaan ole mennyt syynnytyskivut ja vivut on sitä varten että voi tarttua vipuseen.
***
Sedästäkin tulee täti pienen leikkauksen jälkeen. Muuttuiko mikään? Kosmetiikaa kuluu ja tukkaa riittää. Sitä niittää mitä on kylvänyt. Paitsi rikkaruohoja. Otsanahaa riittaa perään asti.