OSA.75.
  Viskari viittoi muita tulemaan lammelle päin. Tikka oli aika kaukana, mutta kääntyi heti kun Kumarainen karjaisi komentamaan tottuneen äänellä. 
 ---  
  Kumarainen kahlasi puuskuttaen lampea kohti. Tikka hintelänä urheilullisena miehenä aivan kuin lensi suon pinnalla.
  Tikka ehti ohittaa Kumaraisen ennen lammelle saapumista.
 - Joo siinähän onnii nätti lampi. On siinä tallottu joillakin jaloilla mutta ei näe onko sorkka vai saapas. Rahka joustaa niin paljon, Viskari selitti.
 - Eipä tosiaankaa saa tolokkua. On siinä kaatunutta heinää, mutta eipä kaataja ole jättäny käöntikorttijaan.
 - Hohhoe suatana! Kumarainen ähkäisi kun saapui lammelle.
 - Ottiko pumpun piälle, Tikka sanoi.
 - Tiijä minkä päälle, vaan vaekijaa oli. Hohhoi. Kyllä näissä läskeissä pitäisi pysyä kovilla pohojilla. Aattelin tuossa Via Dolorosallani, että me poijat painutaan vittuun koko Ruikanrannalta. Nyt kun tekniikka tuli paekalle niin tutkikoot joka helevetin loukon. No onkos siellä lammessa se isäntä?
 - Mistä sen voisi tietää? Ei ole rosvo jättänyt käyntikorttiaan. On siinä jotain jälkiä, Viskari selitti.
 - Kyllä siihen saavat tulla ammattimiehet naaraamaan. Heillä on pelit ja vehkeet. Jos siellä nyt sitten jotakin on? Me siihen hommaan ei aleta. Käyköön palokunta tai pelastuspartio. Tosin ukko raiska lienee jo Pietarin portilla. Että eihän tuolla kiire. Kiireempi olisi saaha se Kauhu kiinni. Saatana kun se Iso saisi jotakin aikaan. Johtua tämä homma puuttuu jos mita!
 - Eipä tosiaan se onnistu paljain käsin. Sitäkö lähetään pitävämmille maisemille. Miten sinä pääset tuonne pihalle? Tikka kysyi.
 - Pakko se on koettaa mennä. Nälkäkin täällä melko äkkiä tulee.
 - No tuo Viskari saattaa vaikka kantaa sinut jos ei oma kunto pijä.
 - Heheh! Eiköhän tässä kuitenki omilla pääse kun ei hätäillä
***
  Teknisen porukka liikehti pihalla hermostuneena kun Pökiö viimein pääsi suolta pihalle. Toki miehet olivat ennestään tuttuja monissa jutuissa oli törmäilty yhteen.
  Nyt neljän miehen ryhmä oli totisella päällä. Komennus heti edellisen vaikean jutun jälkeen taas tänne Jumalan selän taakse ei oikein naurattanut. Lisäksi näytti että tutkinnan johto oli hevonvitussa. Vain Mustanauton miehet vartoivat pomoja paikalle.
(jat)