OSA.47.
  Seppo soitti taas 112.  Näin pääsikin sitten poliisille selostamaan tilanteen. Hän selosti tarkkaan mitä oli tapahtunut ja että tilanne oli hyvin vaarallinen. Nyt löytyikin vauhtia virkakuntaan ja paikalle luvattiin lähettää kaikki irroitettavissa olevat yksiköt.
 - Nythän nuo ottivat assiit tosissaan. Äsken vaen jäkättivät joutavvii. Taes jiähä mummon kisuli outammaan parempii aekoja. Vuan mitteepä sitä myö tehhään. Tohitaanko alakaa ruahaamaan  tavarraa sisälle. Jos se Jaska pirulaenen kyttevvää nurkan takana.
 - Eipään tässä vielä ruahi kuollakkaa. On ne jäläkikasvuttii vielä tekemättä ja monta muutahhii hommoo keske-eräsenä... Taetaa olla paras kun männään keitteen kahavit. Jos se virkavalta tulloo siihen männessä?
 - Tosijaanni, lähettään keitteen ja seorattaan tuvan lasista Jaskan liikkeitä. Se Laakson pytinki sopivasti näkkyy, etenki kun kiikarilla tarkentoo.
 - Sitteepä ei maha tohtia tehä. Suattoo se olla Jaskalla kiikarkivvääri. Juilassee napin keskelle ohtoo, kun alakoo pällistelemmään.
 - Tekiskkö tuo riähkä sillee? Minnen jaksa uskuva.
 - Herranenaeka kun järk piästä pakennee niin sitä voep outtoo vaek millasta meininkii.
 - Voehan se olla niin nii. Vuan nyt keitteen sitä kahavia, että ehitään ennen koppalakkeja.
 - Mahtoopa olla ettei ennee keritä. Kahohhaa tuonne mehtän reonaan ja johan tuo kuuluuki polliisiaoton ujellus ja siniset valot loehahtelloo. Se oessihhii komijaa jos oes pimijää.
 - Tuskin tuota palijo ehtii ihimettelleen. Tänne meillehän nuo näöttee kiäntyvän. Kolome aotoo. Taesivat ottoo tosissaan.
 - Etteikö ou vakava tilanne? Helekutti kun meinattaan ihan aenuva viijä.
---
 Poliisiauto seisahtui keskelle pihaa ja siitä laskeutui pönäkänpuoleinen virkapuvussa oleva poliisi.
  - Tätä päevee! Tiältäkköön sitä hällyyteltiin. Kovinnii raohallistahan teällä. Vae oliko se pelekkee lehemän ammuntoo? Minnoon ylikonstaapeli Kumaraenen poliisi sanoi ja kätteli kumpaistakin.
 - Joo!  Kylläkae se polliisin pitäs vakavammasti ottoo tämmöset keikat? Kyllähän tiällä luotijen laolu soe äskettäen. Kattoopa tuohon hytin kulumaan. Eipään nuo ampijaeset ou tähän mennessä suanneet pelttiin reikee.
(jat)