-ja se vie jalat alta.Neliveto päälle ja yrjö pyrkii kaveriksi.Kantomatka omaan   vuoteeseen Via Dolorosa. Valtion pahna on vapunjuhlijan taivas.
***
Viimeiset lehdet putoaa kun kiireemmät ryntää ensin. Hesarissa kauhujuttuja politiikan pyrkyreistä. Armo tuo oikeutta ja rosmolla tippa linssissä. Virsiä veisaa uskovien kuorot ja pakanat kiroaa lakanan valkeutta. Ottaa silmään erikoisuus. Silmät kiinni ei näe. Kuvitella voi.
***
Kuka postin toi, vai toiko kukaan? Lähde mukaan, aina se mahtuu, jos mieli palaa. Sammutusruutat vakijovaruste. Roihut sammuu kaikki väki nukkuu ja kukkuu käki eikä pesi. Huoneisto vapaa huomenna.
***
Lehmät lentää , sielu saa siivet. Köyhässä on rikkaan alku. Sioitukset pielessä alamäki mielessä ja se pysäys joka on äkkinäinen ja vaatii ryhtiä..
***
Johtotähti ojassa ja kuskilla paha olla. Nääs polla ei säteile. Tsernopyl kaukana ja mennyt päivä. Jossain kuu kumottaa ja aurinkossa on pilkkuja. Tilkkuja tarvii täkintekijä ja lankaa...
***
Surulla huomaan - taas itkee Ilona alennustilaa, kun suru on silmässä, eikä viimenen päivä tuo ratkaisua päivän polttavaan kysymykseen.
***
Aika pilaa kaiken mihin tarttuu, mutta karttuu syntikuorma ja hihna katkeaa. Toivotaan pahinta, pelätään parasta, kukaan ei varasta sioitettuja ajatuksia. Sika kätkettynä korulauseisiin ja koira haudattuna maireaan hymyyn, Sudella on sudenturkki yllä ja ketulla häntä kainalossa. Kanat - loppu on lähellä!