Jaska näki, kuinka Elli jäi ikkunan äärelle haaveellisena katsomaan jonnekin kaukaisuuden ja runouden satumaahan.
  - Joo! Höyrähdähän sinä vielä siihenkin, se  onkin sitten sitä myöten sorromnooo! Ei muuta tarvita. Niin kiero ja imelä ilmestys se koko äijä, että pthui saatana! Jaska kirosi.
  - Sinä et tiedäkään hienoudesta etkä sivistyksestä. Sinä olet sonnassa möyrinyt, kaiken ikääsi. Minä kaipaan toisinaan ylevämpää sekä jalompaa näkemystä ja sieluni  kaipaa hengenravintoa.
  - Ja perkele! Se mies on sivistyksen pohjanoteeraus, oikea irvikuva. Teitä höynäytettäviä naisia kävi siellä liehittelemässä, josko irtoisi pimppaa. Mitään muuta sen miehen mielessä ei ole. Runot ovat vaan syöttinä. Kyllä nämä gigolot on nähty.
  - Sinä aina poljet maanrakoon kaiken sievän haavemaailman. Kauniit hienoudet ja kauneudet vaan mitäpäs sinä osaisit arvostaa! Paskannat jo housuunkin. Vielä alkaa väittelemään. Thy!
  - Reikä se on sen muutaman Kärhämäisen pellen perseessä! Samaa ainetta sieltäkin pukkaa tulemaan. Mahtaakos tuo runoilla paskahuusissakin?
  - Minähän en keskustele sinun kanssasi enää mitään tupperi-illan kuulumisista. Oo omillasi sen pöljäke! Ensin mahtailit minun hankintani ja nyt vielä kaiken muunkin sen lisäksi! Elli sanoi ja käänsi Jaskalle selkänsä.
  Jaskaa rupesi vähän vaivaamaan, kun piti se eukko tuolla lailla suututtaa. Saattoihan olla niinkin, että tällä oli totinen tarve saada imaista itseensä korkeampaa kulttuuria mitä täällä, heidän omassa pirtissä oli normaalisti tarjolla. Eihän tuo tietysti paljon ollut, pakkohan se oli myöntää.
  Mutta toisaalta, kulttuurista ei evästä revennyt. Kyllä kai sen naisenkin aivolla tajuaa, että maksamaan tullee jos kulttuuria ryntää tosissaan viljelemään.
  Nyt kun rauta oli kuumana niin Jaska päätti ottaa puheeksi sen sisävessankin.
  - Tuota, vissiin kulttuurihömpötystä se lie sinulla se posliiniin pieraisukoppikin? Tuolla kun käväisin Tonttisen mökillä, niin eiköhän Reetakin  samaa virttä veisannut. Minähän Jallulta kyselin mikä helvetin hienosteluvimma se on akkoihin iskenyt, niin Jallu arveli, että kaikenmaaliman naistenlehdet ne höynäyttää maalaisakatkin turhuuden perään.
  - Joko piti aloittaa taas riidan rakentaminen? Kummallinen äijä. Jos jotakin uudistusta haluaa, niin siinä on semmoinen rätinki edessä, ettei pappikaan parempaan pysty.
  - Minä en ole riitoja rakentanut. Itse sinä heti kuohahtelit kun halusin tietää alkuperän tuohon hienosteluvillitykseen.
(jat.)