PAREMPAAN PÄEN
****
Näen Joulun alla sitä tahtoo tulla herkät mieleen. Monijaeta Jouluja kun on jo takana päen, Pentuna ne joulut oli köyhijä, kumminki ne on säelyny muistissa selekijämmin. Ei silti, että nykkää on loestossaan. Vaen eipä himota herkut eikä tavarat, mielummin päen vastoen.
***
Kyllä minnoon pikkusta toevonkipinnää elätelly mahanpohojassa, jos vaekka sinne ikkuiseen illoon sattusi pääsemmään. Mieluummin sitä siellä paremmalla puolella, jos se sielu niinku ikkuinen on. Niistä jatkoesta ei olisi kyllä väliksi. Onko pakko jos ei taho?.
***
Nykysiisä menny tuo mualima niin syntiseksi, niin toevoni panen siihen ettei taevaanportilla ou tunkosta. Meikkä kun on taevaltanu nuhteettomasti elämän pitkospuita, niin mikä perkule siinon ettei sisälle pääse? Tokhan taevaassaki pittää olla täös miehitys! Mikäli oon oekein käsittäny niin siellä työt ei ruppija rasita ' Hommat hoetuu sanan voemalla-
***
Ei tok sinne kiinallaeset ou tyrkyllä meijän suomalaes osastolle. Eikö niillä ou Buttat ja muut Zivat jos Saletkii. Että ei iske loppaali-ilimijöt eikä harvennuskirves. Meleko hyvin on asiat? Toevo ellää!
***
Papithan puhuu kalliita sanoja. Köyhyyshän eijoo synti, mutta perkeleenmoenen häpijä. Ei saateri sevvertoo ou saanu kokkoon että saes naapurit katteelisiksi. Katteushan ansaetaan. Muu taoti tullee kaopantekijäisiksi.
***
Siwassahan käö nopijjaan ei siinä ehi ees riskiä ottaan, heikommasta puhumatta. Lyö vaen lyötyvä ja pistaa voetot lakkarriin. Tosin Siwaan mennessä ovi aokijaa vasempaan, sitte ykskätinen rosmo vie tuhkat pesästä vasemmalla käjellä.Eespäen eespäen, tiellä taestojen On ne sotasta sakkia.!.
***
Niin heleppuva seon joka haluvvaa rahan perkelleen orijana olla. Niinku kaeken maaliman luuserit tahtoo. Aena ne haluvaa enempi kakkua kun oekein oesi. Omat leivonta hommat kun on oleet meleko olemattomat. Vae velekuttanneeko tuota pahemmin tuosta murheita ottaa. Meni syvin tae matalin - seon sen ajan murhe.