OSA.70.
 - Jos isäntä ei halluu nostee syytettä, niin antoo olla. Vuan sen rattijuoppouven tiimoelta pittee myöhemmin palata asiaan. Lähetäänhän Pökiö kahtommaan vieläkö luoti vinkuu. Vaen jumaliste, siellähän meijän Maija ajjoo juur pihhaan. Lähetäämpä kahtommaan mikä on tilanne.
***
  Jaska katsoi väsymyksestä harmailla silmillään Tikkaa. Vilkaisi vielä Viirtoa ja sanoi.
 - Onko tosiaan sullekki käönnä? Mie en ennää jaksa, Jaska vaekeroi ja kiväärin piippu laskeusi alas. - Suatana kun kaek männöö, tae on jo männy. Meinasin vettää ihten kiikkuun tuohon kattokoukkuun, vuan alako pelottee, jos ei kestä, niin putovvaa. Ihtesähän siinä loukkovvaa. Vuan onko se elämä muillahi vaekijjaa...?
 - Perkele yhtä vitutustahan seon, mutta pittää koettaa oottaa parempija päeviä. Mullahi olj pirun kaonis vaemo ja kaksi sulosta tytärtä. Oltiin kaohijan onnellissii. Vuan viina alako maestummaan, enkä osannu varraotua, niin viina vetäs mukanaan. Ensin män rahat. Sitte män vaemo ja lapset ja ite olin aevan tuuliajoella. Vuan sitte yhen kerran tartun ihtijjäen niskavillosta ja lopetin juomisen. Mänin polliisikouluun ja rupesin immeisiä pelastaan viinapirun vallasta. Nyt elämä maestuu, mutta vaemo ja lapset ei tuu takasi vaekka kuinka toevosi. Vaemo löytäny uuven miehen, papin! Minnen pääse edes lapsia näkemmään kuin puoli tuntija valavotuissa olloissa kuukauvvessa, Tikka valehteli sujuvasti.
 - Jopa helepotti kun kuuli, että muillakkii on vaekijjaa. Minä luulin että kaekki vaekeuvet on kertyny minun kannettavaksi.
 Tikka lähestyi Jaskaa ja tarttui kivääriin:
 - Pannaampa se paokkuraota poekkee, neon pirun vuarallissii vehkeitä. Tälläkeinoen... Nytpä sei ou ennee vuaraksi kellee, jos ei vuan käätä lyömäasseena. Tikka sanoi ja tyhjensi aseen lippaan panoksista.
 - Kuitennii pistetään nämä valtijon kihilat kätteen ettei ennee tuu mieleen alakaa riehuu. Sie piäsettii semmosseen kamariin jossa suap kokkeilla sitähi keinoo. Ja seinättii kestee potkasta. Niin ja siellä suat nukkuu niin palijo kun nukuttee, Viirto rauhotteli.
 - Ei pojilla ou viinoo? Piätä särkee ja vieläki vituttaa. Oesi viina riittäny niin oesin pannu kaeken siluvei. Suatana tätä elämmee.
(jat.)