OSA.36.
Tikka hinkkasi tylsällä linkkarillaan paketin teippejä halki. Kumarainen katsoi hommaa odottava ilme kasvoillaan. Kuitenkin kun homma eteni huonosti alkoi puna nousta naamaan:
 - Tietääkö Tikka mikä ero on tyhmän ja viisaan miehen puukolla?
 - Kylläpä minä sen tiijän. Vaen empä tuota leimaantumisen pelossa ala huutelleen.
 - Siitäpä syystä olisi Tikankin aihetta paneutua kalujensa kuntoon.
 - Kylläpä se riittää kun on luomuveitti jolla homma hoetuu. Nämä muut pistohommat ehtii vähemmällähi hopulla.
 - On tuo kyllä kamalaa kattua. Pitäsikkö miestä vaehtoo. Tahi veistä?
 - Pirun hoppuko se nyt tulj? Uamusella puhuttu kiireestä mittee. Onpahan tämä homma männy meleko loekan etteenpäen... Vaen aokesihan se kun hintoehisa pääsi.
  Tikka käänteli laatikon kannet auki ja katsoi laatikkoon.
 - Jumaliste, on se sitteki sitä kuin aattelin. Huumetta tämä on iliman muuta. Valamiiksi jo jaettu pikkusiin muovipusseihin.
 - Nyt ollaan pahojen poekijen jälillä. Ne ei kysele. Niillä on aena kovat piipussa. Mutta miksi huumevarasto on täällä. Syrijäkylän navetanrotiskossa.
 - Sanohhan Kumaraenen millon täällä on polliisi viimeksi käönnä.
 - Ei varmaankaa vuosiin... Mitä sitten?
 - Siksihän tämä varasto onnii täällä, ettei polliisi löyvvä. Eikä varmaankaa oes vieläkää, mutta porukalla taes mennä jokin asia pieleen.
 - Kauonkohan tätä lienee jatkunna? Liehän nuo nuapurit jotahi huomanneet. Nyt tutkitaan nämä tavarat tarkkaan ja kirijataan luetteloon. Joka ikinen nappi ja näppylä. Otetaan kuvia joka puolelta missä on vieraita, tännekuulumattomia esineitä.
  Silloin Kilikki saapui vintille. Myös Viskari ja Mörö oli liittynyt häneen. Kumarainen loi tuiman katseen tulijoihin ja tokaisi:
 - No?
 - Vesperä tuli siitähi reisussta. Kyllä se siellä kellarissa se Pökiön nuppaaja on ollunna. Mutta tekonsa tehtyään on luikkinut peltoviemäriä tietymättömiin. Koera seurasi jäläkijä vesraijaan. Siihempä se loppui. Oli kae rosmo juossu vettä pitkin kuin Jeesus. Sitä lähin kysymään onko koeralle tarvetta, vai voiko Koukkula palata kaopunkiin?
 - Ei kae tässä koerasta liene mittää apua. Joten se siitä.