HETKI.
***
Karanteeni päällä ja ehyvet sukat on tukevasti jalassa, voimme suunnata tutkivan katsannon seuraavaan tutkimuskohteeseen. Tutkimuspöytä on tyhjä ja kiiltävä. Mitä sille sitten nostaisi on aina kyseenalainen harkinnan tulos. Kun asijat on näin niin voi helpottuneena huokkaista, että ei paha. Voi helpottuneena huokasta ja tarttuva Hetkeen kiitävään. Hetken jo pelkäsin että en saa kiinni Hetkestä, mutta siinä se maata mötköttää pöyvällä - nukutettuna.
***
Näen meijän kesken voin kertoa, että voin paljastaa hetken kuluttua sen otsan. Huomaamme siinä mahtavan kuhmun. Piti antaa nuijanukutus. Piikki ei osunut siinä vauhissa. Nuija on tehokas ja halpa unilääke, voin kokemukseen viitaten sitä suositella.
***
Kuten annoin ymmärtää on Hetkellä puhti poekkee. Eipä retale reohota, joten voimme ottaa Hetken hyppysiin ja suorittaa päällypuolinen tarkastus. Väärinkäsityksen välttämiseksi voimme kertoa että paljastus on totaalinen, eikä pekulaatijoelle jätetä sanansijjaa. Kiitävä Hetki on siis paljaana valmiina tutkimukseen.
***
Tutkittava on varsin lyhyt. Häviää pituuvessa reilusti punaselle minuutille.On kuitenkin pitempi kuin Hetkonen joka on vahvasti sukua Hetkelle. Hetken päästä voipi huomata sen erikoisen muovon. Koska se on melekonen vauhtiveikko on Hetken pää varsin virtaviivainen - vauhtiraitoineen ja ja moninaisine ilmanohjaimineen. Siinä ei kauaa nokka tohise koska nokkaa ei ole ollenkaan, Sisäiseen hapentarpeeseen voinee käyttää sisäisijä hapettimia, sen paljastaa Hetken hapan ilme. Eikähän Hetki mikään hymypoika ole koskaan ollut, joten voimme kirjata sen yksilön ecoon perinteisesti kuuluvaksi.
***
Hetkellä on, kokonaisuuteen verraten hyvin kehittynyt alapää. jalat on lihaksekkaat ja varmaan voimakkaat. Vauhti ei ole itsestään selvää. Vielä on huomioitava Hetken siivet. Sen liitoominaisuuksia voi verrata liito-oravaan. Pakko tosin ei oo. Varsinkin jos on vertaansa vailla. Näin ollen voimme loppukaneettina tojeta, Manun tappaan; Kyllä se siitä!
***
Hetki alkaakin osoittaa virkoamisen merkkejä ja karkaa käsistä. Kesti vain hetken kun Hetki oli ohi ja ei varmaan palaa. Ja jos palaa niin tuskin kiinni saa. Paitti nuija tepsii---