... on tuloos ankijammat ajaat, on vissihin maharottoman hyvä asia , pikkaasen alkaa miettimähän, missä vois alkaa säästämähän? Monees jutuus varmahan vois säästyä saara aikahan? . Tuola Laihiaal oli aivan ökytalo. Siinä oli kolme velijeestä isännöimääs. Aappoo, Kaappoo ja Akusti. Eihän nuo ollenkahan nuoria enää ollehet. Siinä viirenkymmen kaharenpuolta.

Hyvinhän heillä muutoon meni, mutta akan puutes vaivaas. Naimishaluja oliis ollu, mutta kun tuntu notta kallihiksi tuloo kolome akkaa. Pohrittihin sitä asiaa monelta kantilta, mutta laskelmihin näytti tuloovan pelkkää miinusta.

Akusti sen sitten keksi, notta aivan hyvinhän se yksi riittää, tilatahan kaksi Barbaraa? Sittä yksi aito vaikka Viroosta, siel se on tottunehet tarkasti elämähän. Sittä kierrättetähän - joka kolmas yä onkii oekijaa lihhaa viärees.

Aappoo ja Kaappoo miettivät asiaa joka puolelta, aattelivat, notta Akusti heitä vanhempia hyppäyttää tyhyjän päälle. Eivät kuitenkahan huomannehet asiaas mitään juonii ja suostuuvat tuumahan.

Pumpattavat pantihin tilauksehen, ja sitä oikijaa kyseltihin työvoimatoimiston flikoolt. Sanottihin notta mansikanpomintahan. Mansikkahan he eivät ollehet panostaneet, mutta joku syy kumminki piti olla.

Tarjontaahan oli valkkaamisehen asti. Siinähän poijiil meinas rahkehet rispaantuu, kun intettihin otetaanko maatuskatyyppinen vaiko missi peräti. Kaappoo ja Aappoo olivat maatuskan kannalla, mutta Akusti haluusi silimäälle herkkuruokaa. Akusti kun oli homman keksinyt saikin tahtoosa läpi.

Aikasnansa sittä tulikii niin oekija kuin korvikkehet. Vironnainen olikii vetävän näköönen ja Akusti pahulainen rakastusi siihän korviaansa myöten.Eikä ensimmäisen yän jälkehen yhtään halunnu naista kiertohon luovuttaa.

Akusti alko miettimähän, notta miten velijeet saisi luopumahan vuoroostansa.Niimpä Akusti sanosi, notta Lutmilalla onkii moonikat?

Eihään ne Aappoo ja Kaappoo semmosista tiennehet. Kyselemähän , notta onko vakavaakin ja kestääkö kauanki? Akusti notta puolesta vuuesta Lutmila puhusi, notta maakkohon hänen sängysnänsä. Kattotahan sitte uurestahan . Ne korvikkehet saatta pittää , mulla ei niin polttavia tarvehia ole.

Notta tuo kierräätystouhu tahtoo olla sellaasta , notta siinä toiseet hyötyy ja enemmistö tuloo huijatuksi. Jutun hauskemmaksi sahakseni yritin eteläpohujalaasta. Eip tuo taija palijua ees muistuttaa? Välijäkö tuolla? -O- 5.1.2014