Miliisien tönimänä Tuomo saapui isoon kolkkoon huoneeseen, jonka halkaisi pitkä tiski. Tiskin takana istui kaksi synkännäköistä miliisiä. Yhtään asiakasta ei ollut. ja miliisit olivat keskittyneet kirjallisiin tehtäviin. Vanhempi heistä nosti katseensa tulijoihin. Hänen silmistään loisti avoin viha Tuomoa kohtaa.
Tuomo koitti painua maansisään, mutta ei tietysti onnistunut, koska jalkojen alla oli paksu venäläinen bitumilla päällystetty sementtilattia.
Tuomo katsoi sitten ylöspäin: Olisippa siivet, tuli Tuomolla mieleen. Tuomo ei vielä aavistanut, että kohta siihen tulisi mahdollisuus, siivet kasvaisi........enkelin siivet!!
Koska emme osaa venäjää, eikä Tuomokaan. Pakotamme venäläiset puhumaan meidän kielellä.
- Mistä tämä iljettävä otus löytyi , vanhempi miliisi kyseli.
- Tuolla kadulla nähtiin nuuskimassa, selvästi vakooja! Toveri majuri, saanko ehdottaa. Koppiin ja ruoskaa? Lännessä alkavat herätä kurjuudessaan, niinkuin tämäkin on melkein alasti. Laihakin on ja pieni, Toveri majuri annetaanko ruokaa? kyseli toinen tataareista.
- Vakoojakoira , koiranruokaa jos sattuu kupissa olemaan. Sitten vakoiluhalut ajetaan sällistä ruoskalla.
Viekää moinen iljetys pois silmistäni.Olen varma että tuo koira on ottanut selville rakkaan isänmaamme puolustuksen ja joukkojemme vahvuuden. Kuoppaankaan tuota iljetystä ei uskalla laittaa. On aina mahdollista että joku ihmisoikeusvouhottajista saa siitä vihiä, ja Toveri pääsihteeri joutuu käyttämään meitä kohtaan kovia menetelmiä. Menkää poissa silmistäni.
Miliisit alkoivat raahata Tuomoa käytävää kohti, jossa näkyi paksujen tesäsristikoitten sulkemia osastoja. Tuomolla oli mennyt jalat alta. Sitä Tuomo ei tiennyt oliko se onni kun hänellä oli katto päänpäällä. Rohkeasti Tuomo vain höpisi itsekseen , että huomispäivä kaiken muuttaa voi.
Suuri avainnippu, kalisi teräsristikoita vasten kun miliisi aukaisi ristikkoportin käytävään. Käytävässä oli sakea paskan- ja lianhaju. Luukulla varustettuja ovia oli käytävän molemminpuolin vierivieressä. Miliisit pysähtyivät oven eteen jonka numero oli 13. Tuomo , vaikka oli puoleksi tajuton , aivankuin virkistyi kun huomasi, onnennumeronsa ovessa. 13 oli Tuomon onnennumero. Hän oli syntynyt 13 päivä( sitä ei Tuomo kyllä aina onnena pidä) Veikkauksessa hänellä oli ollut kerran 13 oikein! jat-