MENNEITÄ.
***
Perjantaeaamua! Taas aletaan alusta- loppua näkemättä. Sokea silmä ei valoa havaitse, eikä kylmä sydän lumimiestä sulata! Eikä lahajahevosella oo silimiä!
***
Kesäinen päivä luonnon muuttaa voi. Puusta pitkään katsotaan tulevia päivijä. Ennustajaeukot kuumissaan laatii ennustuksia ja katso ! Kesä tutlee takaisin jos saje loppuu. No enskesänä. Vieläkö on kesää jälellä. kunhan lumi sulaa ja routa lähtee ajamaan porsaan kotiin.
***
Menneet päivät horisontissa, tulevaisuus taattu. Maattu on jalat kippurassa. Unessa nähty, hän tulee ja muuttaa kaiken. Hallelujaa huutaa yleisö ja lujaa juoksee pyhähenki mätikössä.
***
Taivaassa tarjoukset lopussa. Lapsilla itku. Tarjoillaan vaan olematonta. Uskoo ken voi Toivo ei toivoaan menetä. Usko ei uskoaan tuhlaa ja Hiljalla on suu solmussa.
***
Pitkä matka on menneisyyteen, tuleva tarjolla. Ota siitä älä nirsoile. On se syöpä säästävälläkin. Ruoste raiskaa eikä polliisi koipiaan notkistele. Puujaloilla parempiin päiviin...
***
Huojuvat hongat humisee ja tikka naputtaa tahtia. Ajanhammas nakertaa kovaa puuta. Suuria puita mätkähtelee nurin ja kuriton sukupolvi on kadotettu voima. Paluuta ei näy!
***
Tuskaisin silmin katsoo äiti lapsensa kärsimysta. Tabu on lopussa ja rahatkin. Vierotusoire valtaa koko kehon. Tuskien taival kulkee ympyrää, Päämäärä on saavuttamatta. Kuolema korjaa rikotun elämän.
***
Jääkukat nousee kylmänkourasta. Pitkijä pellavia huutelee unohdettu kansa. Vuoret väistyy ja kukkulat horjuu mutta yksi on joka pysyy...Tietää kun kysyy!