OSA.32.
  - Me tuota löyvettiin...! Viskari takelteli. Oli koomisen näköistä kun iso jäyhä miehenkorsto oli niin hermona.
  - Otetaan nyt rauhallisesti. Missä löyvetty ja mitä?
  - Tikka kielsi sanomasta. Käski tulemaan heti navetan vinttiin.
  - Millonka siitä Tikasta on tullunna käskijä ja komentaja. Perkele se mies ottaa kyllä luonnolle. Mutta lähetään kun on käsketty. Te jatkatte tutkimusta, Kumarainen katsoi Kilikkiä ja Möröä.
  - Entäpä se koerapartio? Oli juuri puhetta.
  - Tosiaan! Miksi vielä siinä. Perkele kun pittee yllyttee kun kiärmettä pyssyyn. Mörö sitten paeskii töetä kahen iestä. Onko ymmärretty?
  - Eiköpä tuo liene. Vuan kahaviahi pitäsi suaha. Mualimmaa mustuttee silimissä. Meinovaa vissiin verensoket männä alas.
  - Kelläpä tässä ei haluja oesi. mutta työ ensin. Mörö pistää haesemaan. Viskariin vilkaisten Kumarainen jatkoi: - No, lähetäänpäs katsomaan millaisen sopan se Tikka on nyt keittänyt.
   Tikka oli, Viskarin lähdettyä hakemaan lisävoimia, tutkinut löydöstään. Tilavaan puiseen laatikkoon oli varastoitu kamaa joka lähtöön. Näytti että paikka oli rikollisliigan varasto.Lähikontakti aseita oli useita. Nyrkkirautoja, ketjuja ja hiekkapusseja. Sellaisesta Pökiö oli varmaankin saanut maistaa.
  Laatikon pohjalta löytyi viisi painavaa öljyistä kääröä. Sydän hakaten Tikka aukaisi niistä yhden. Sieltä paljastui sinisenmusta käsiase.
  - Voi saatana! Nyt ei olla poikasten kanssa tekemisissä, Tikka mutisi ja kääri aseen takaisin kääreeseen.
  Laatikon takimmaisessa nurkassa muiden rojujen alla oli vielä laatikko joka oli huolellisesti suljettu. Vahvat teippaukset sulkivat sen. Tikka ei tohtinut ominpäin teippejä rikkoa.
  Tikka jatkoi tarkastelua.Porukka oli ollut harvinaisen varma toimissaan koska eivät olleet pahemmin piilotelleet kalustoaan. Oli selvää että jokin suurempi operaatio oli suunnitteilla. Kenties pankkikeikka? Täällä Jumalan seläntakana ei poliisi ainakaan häirinnyt puuhia.
 - Narahtipa perkele kuitenkin, Tikka mutisi ja siirteli heinäpaaluja laatikon läheltä. Aina oli mahdollisuus löytää lisää.
  Silloin kuului puhetta navetasta ja kohta Pökiön pää nousi rappusten reiästä. Kohta koko mies. Ähkinästä päätellen myös Kumarainen oli nousupuuhissa.
(jat.)