Sukkelasti suhahtaa sukkula Venuseen. Vihreet miehet ei saa sanaa suustaa, oudot hedelmät oottaa ottajaa. Puustaan hedelmä tunnetaa, Tuskin männyssä omenia? Pitkä tukka vaivaa aivotoimintaa. muistiluussa ei karva kasva eikä home!
***
Punainen planeetta punastuu, eikä pane hanttiin, lanttiin luottaa kapitalisti ja ostaa kun saa halavalla. Kalliilla myy. Myyjät rikastuu ja ostajat ottaa velkaa. Pankit kaatuu repun painosta ja kontinkieli on lukittu.
***
Huonolta näyttää. Tunneli on umpiputki. Junat remontissa ja kaunis on luoksesi kaipuu. Taipuu jäykkäkin niska paineen alla. Periaate ei paina jos valitsee väärin. Se oli virhe antautua virran vietäväksi. Airot hukassa ja vuolas virta imee viimeiset mehut.
***
Paikalla kaaos. Joka tahtoo suurin olla olkoon toisten kynnysmattona. Palkinto on suuri jos henki säilyy! Päilyy järvet ja kukkii maa. Paitsi talvella viima leikkaa haaveet kesästä, eikä pakkanen pane pahakseen vaan kiristää otettaan. Huojuen kaatuu eilinen päivä ja huominen kurkottaa kuuseen.
***
Rahamies laskee rahojaan ja nostaa hintojaan. Köyhä nostaa leukojaan ja huommenakin leipäjonoon. Siunattuja on ylensyöneet, sillä heillä ei ole puutetta. Ruokaa riittää pahan päivän varalle eikä kurkikaan kuole jos sammakoita riittää. Valoisana loistaa syksyinenmaa, keinovalo auttaa syksyiseen pimeyteen! Moe! -O-‎26.‎11.‎2014