VAPPAAMIELISTÄ!
****
Semmosta se nyktsin pittää ollaki. Kaekki kukat kukkikoon aekusten saetilla. Kun nää kaekki jutskat kuitennnii kirijotettaan. Liippaa läheltä tarkotusta. Saattaapa joku pahottaa mielipuoltasakki. Vaen sepä ei oo mun murheita. Sivu kääntyy meleko liukkaasti jos alakaa ellostaan.
***
Voe voe kun onnii ollunna vaekijjaa. On pitännä olla kun ee muuta voe. Oma tahko on paenettu penki alle ja annettu tehtävä joka vieläkkii puistattaa. Vaen se pieni ihiminen ei aina kykene tekkeen valintoja. Seon herra herrallekki! Eiku tahkuvammaan!!!!!!!!!!
***
Morraa teräväksi ja ahaventa suomustaan. On se vaekijjaa. Vaen mitäpä ei uhuraesi maittavan kala-aterian vuoksi tae takia. Ammattikoulutus oes paekallaan.
***
Asiaan palaten. Semmostahan se ennen oli. Jos teki kolttosiaki niin omalla selekänahalla se piti kuitata. Seoli oekija malli. Nykyvvään kun se sitte on täösin kiellettyä, lapsen rangaisu ja ohjailu. Ja jälet näkkyy. Ei saa ola erimieltä lapsen kaa. Kaekki muka pittää hyväksyä. Lapselle tulee raumoja ja muita järkytysaiheita. Näin sanovat. Ite tosin en oo ikinä lasta kurittanu. Ei oo tarvinnu.Oon koettanu olla esimerkkinä parraan kykyni mukaan. Heh! paraski esimerkki!
***
Tietäjäkki on vissiin kuolleet sukupuuttoon. Mustalaespovaritki muuttuneet pitsikaoppijoeksi. Perinteet unohtuu ja kiertäminen, mitä ny mersulla kiertää. Sossu maksaa pensat ja aena sitä jottae hammeen mutkaan?
***
Siniverisijä. Totta helevetissä. Huulet sinisenä tässä tökitän. Valakija tukka tekkee hommasta täyvvellisen. Sininen ja valakoenen, värit ovat vappauvven... Seon 3 kovaa sanaa! Suomi ja Sisu ja Perkele! Siitä se ei somene vaekka kuinka yrittää helepoella sannoella töhertää taevaanrantaa kullanväriseks