niitä aikoja entisiä, joeta niin moni, varsinki vanahempi immeinen kaeholla muistelee. Siihen aekaan oli muka kaekki niin ihanaa. Kesät olivat kuumia ja poutasia, talavella kaikki oli mitä parraemmin. Kaopasta jajettiin tavaraa melekeen ilimaseksi ja kaekki palavelut oli käjenulottuvilla.

Minnen tiijä lieneekö meikä käsittäny väärin sen ajan. Perkele, kurijuutta kurijuuven päälle. Rahhaa ei ollu kellää ja jos saerastu sae läsiä kotisängyssä. Hota-puluverija kitusiin ja siitä selevesi kuka selevesi. Jos ei selevenny seoli monttuhomat, ei pijetty puoliväkisin huokukonneella elämänliekkijä lepettamassa.

Kaopoessa oli hykienia mitä oli. Ei kulukenu terveystarkastajia. Myötiin mäännyttä makkaraa ja palijo eijoota. Ei kyllä ollut rahaakaan millä ostaa. Lähelleki oli pitkä matka kato eijollu aotoja. Televuunia ei ollu ku ökytalloessa. Taskuvärkeistä puhumati.

Ilimattii olivat mitä sattu. Kesällä sato aena ja talavella hirmupakkasia. Hyvä että koulumatkan selevisi resusissa kutaleissa.

Kyllä nyt on kaekki niin hyvin, sitä vaelle ettei käyvä jo perse pyyhkimässä? Melekeen jokaselle on hyvin-olua ja voentia - liikaaki. Tietysti jos ei ite huolehi asijoestaan niin on heikompaa. Vaan mitäpä lähit? Pittää olla jämy niin ei valittamista. Suomalainen pärjää aena. -O- 14.3.2014