SILIJÄKSI
***
Uusi huominen kuopii lähtökuopissa malttamattomana. Suuret osat roina ja paskakasasta ovat kaatumassa niskaan jo
alkumetreillä.Hengityssuojaimet auttaa pysymään hengissä. Henki kulkee vetten päällä ja jäällä on liponen astua lipposella.
***
Kevyvissä kengissä juoksee kevytkenkäiset naiset ja ilotyttöjen raivostuttava kikatus saa ihon kananlihalle. Suru asuu puserossa eikä itkumuurilla ole itkijöitä.Koneitkijät (robot) vallaneet markin.
***
Krokotiilin kyyneleet valuvat pohjattomaan lasiin ja sen täytymys on suuri tapaus. Yhdessä itkemme ääneen. Tuskin kukaan lotkauttaa korvaansakaaann Seinä kuuntelee, seinillä kun korvat on!
***
Lasten itku ja vaimojen vaikerrus on korvin kuultavissa. Ken näkee se kokee - vaikka katiskan. Säret jääköön joutaville, kunhan arvokala sijansa saakoon- repussa! Mutta salis miestä yllyttää. maltti on valttia!
***
Kalavale kielellä estää puhumisen. Joutavaa jorinaa korviin kuuleviin. Älä silmä pieni katso...koittaminen on nautinto. Varottava palovammoja!
***
Siitä se lähtee . sano Sipelius ja lähti kalijoille. Aaria oopperasta . Kusasenko? Ja me pojat niin laulettiin. Puheenvuorot kortilla sano se sävelin.
***
Mutta hetken kestää elämä - vaikka kaikilla on mukavaa. Hei porsaita oomme jos ponua saamme, mutta se on toisen laulun arvoinen. Eikä yksi paukku päätä sekota! Tänään tasaospäevä, Pannaan silijäksi ?????