MAALARIT valmiina maalaamaan. He Taivaanrantoja loistavin värein maalaa ruskaa.Vahvoin värein, paksuin pensselein.  Oi mikä tuska onkaan jos maali loppuu. Ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun kuitenkin sallii.erinteet velvoittaa.
**
LUPAAVASTI jo punoittaa pihlajjjja. Ilmassa leijjuu menettämisen tuska. Kauas kaikkoaa pitkät pilvet ja sumuisena sateena valuvvat poskille. Oi mikä elämys, sanoo maalari ja anoo synnin anteeksi. Katumuksenkyynel vierähtää rienaajan karvaista poskea. Se on täytetty ja tasaisena on syntisen mielenmaisema.
***
SUKU sutena ravaa, tojettiin aikoina entisinä. Se kuvasti vahvaa itsetuntoa ja kovaa mieltä, jota ei hempijät tuulet heilauttele. Piru herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo, huutaa suku ja pienokainen saa hätäkasteen.
***
 SATAA ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu sinistynyt sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä . Mistä se kajastaakaan? Jota kiinnosta voi pistää pystyyn tutkimuksen. Apurahat voi anoa rahamiehiltä'
***
JOULUKI se on tuossa ovella. Visa vinkuu lakkaamatta. Missä leka joka vaientaa liian vinkunan. Niin moni on sulkenut korvansa varoitusääneltä. Ennemmin tai sitten myöhemmin katumuksen ääni kuuluu, mutta se on jo myöhäistä! Autuaita ovat iltauniset, siiä he kokee pitkän unen! -