... lakossa. Taivaanrantoja loistavin värein maalaa ruska. Tuo mahtavin taitaja.
Vahvoin värein, paksuin pensselein.  Oi mikä tuska on papilla. Tekis mieli mutta ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun kuitenkin sallii.
***
HIMOSTA punoittaa papin nenä. Silmät ristissä käsi käy ja vaikeaa on laukeamisen tuska. Kauas kaikkoaa pitkät pilvet ja sumuinen sää valuu papin poskille. Oi mikä elämys, sanoo pappi ja anoo synnin anteeksi. Katumuksenkyynel vierähtää papin karvaista poskea. Se on täytetty ja tasaisena on papin mielenmaisema.
***
SUKU sutena ravaa, tojettiin aikoina entisinä. Se kuvasti vahvaa itsetuntoa ja kovaa mieltä, jota ei hempijät tuulet heilauttele! Sukulainen herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo, huutaa suku ja rippipuku saa hätäkasteen.
***
 SATAA ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu sinistynyt sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä . Mistä se kajastaakaan? Jota kiinnosta voi pistää pystyyn tutkimuksen. Apurahat voi anoa rahamiehiltä'
***
JOULUKI se on tuossa ovella. Visa vinkuu lakkaamatta. Missä leka joka vaientaa liian vinkunan. Niin moni on sulkenut korvansa varoitusääneltä. Ennemmin tai sitten myöhemmin katumuksen ääni kuuluu, mutta se on jo myöhäistä! -O-‎20.‎12.‎2013