Jaska noitui mielessään  huonoa tuuriaan... Hän  ruuvaili tulpan paikalleen. Verkkaisesti laitteli työvälineet takaisin istuimen alle. 
  Mieleen tuli - jos pakenisi peltotielle? Ei poliisi pystyisi autolla seuraamaan... Ajatus piti kuitenkin heti haudata, kun nuorempi poliisi kiirehti tulemaan.
  - Pitäisi niitä henkilötietoja.
  Jaska vastasi kysymyksiin synkin ilmein. Ei saakeli ollut tämä reissu tarpeeksi harkittu. Se Ellin suhtautuminen niin suututti. Minkäpä tälle enää voi. Yhtä tarpeeton kulu kuin olivat ne Ellin Tupperi menot.
  Jaska laskeutui autosta. Poliisit jatkoivat matkaansa. Eiköhän noillakaan liene suurempia roistoja vainottavana. Mitä merkitys sillä on - oli tuo lappu uusi tahi vanha. Siitä ei turva parane, vaikka olisi lappuja mopo täynnä.
  Jaska polkaisi mopon käyntiin ja jatkoi matkaansa. Nyt Hitusvinkula kehräsi kuin kissi.
  Aluksi Jaskaa vaivasi, äskeinen välikohtaus virkavallan kanssa, mutta muutaman ärräpäänsä jälkeen hän tyytyi kohtaloonsa. Minkäpä tuolle mahtoi! Saattoipa tuon jättää maksamatta. Eihän siinä nyt kumminkaan ollut hengenlähtö lähelläkään, Jaska lohduttautui... Onneksi kirkonkylälle oli matkaa jälellä vain muutama vaivainen kilometri.
  Mopo kulki tien laidassa, kuin ajatus. Jaskaa meinasi vähän laulattaakin. Mitäpä tässä!
  -"Juokse sinä humma, kun tuo taivas on niin tumma..."
  Ohittaessaan erästä liittymää, Jaska muisti hyvän tuttunsa Tonttisen Jalmarin, joka asusteli pienessä mökissään tien päässä. 
  Mielijohteesta Jaska teki U-käännöksen seuraavan linja-autopysäkin kohdalla sekä palasi takaisin liittymään, josta tienviitta  opasti Jalmarin mökille.
   Tie oli kapea ja koloinen. Mopo hyppelehti eteenpäin kuin laitumelle laskettu varsa. Oli Jaskalla täysi työ pitää ohjaus vakaana.
  Vihdoin Jalmarin mökki alkoi pilkottaa isojen koivujen lomasta. Mökki oli rakennettu ennen sotia, eikä edes  kaikkia välttämättömiäkään korjauksia ollut suoritettu. Jaska kaarsi pihaan, että pihassa  ruoputtava kanaparvi lehahti säikähtäneenä navetalle päin. Jalmari istui ulkona pihalle raahatussa sohvanrähjässä. Jaska  sammutti moottorin ja asetti mopon nojalleen rappusten viereen.
  - Therve mieheen, shehän onj itshe Kitulainen! Mhitäs Ellhille khuuluu.
  Jaska huomasi oitis, että Jalmari oli nauttinut miestä väkevämpiä.
  - Katsopas vanha veikko, onkos sinulla kenties jotkin juhlat menossa?
  - Minulla on khuulepas niin jaloa ainettha, ettei pitäjäshtä paremphata löyvy! Khun pullo hyvhää ainhetta. Shillon on ainha juhlat.
(jat..