Näöttää, että syksy ei palijo vitkastele.Paksut pilivet takkaa jatkuvan auringonpimennyksen. Mehän siitei palijo huuvella, vaenotetaan iisisti. Vaen USA-laeset vouhkasivat muutaman minnuutin takija. On ne pölijiä!
***
Saje soettelee surumielistä säveltään kouruissa. Riittäneekö pitkään? Meinanneeko Ylätuvan Mummo pitttää kiini sopimuksista? Sateenkaarta vilauttaa kuin härnätäkseen, mutta se 40 päevää ja yötä on täöttyy äkkiä. .Joko jossakin NOOA kattelee arkin tarpeita? Kun aeka on täysi se on menua!
***
Joo, vae sehän on semmosta että ite kullaki se toesinaan vastustaa, mutta joskus paestaa päivä siihen risukassaanki. Joten eikö tuo oo ölövinä kateltava ja ellää tätä päevää ja enakoija sitä huommisen onnenpotkua. Sitäpä Lottovoettua! Tosin ensin kae pitäs alottaa lottaaminen.
***
Yö pitenee ja varijot vennyy. Aavaet valakosissa kaavuissaan ovat villissään, ja pillissään yövahilla kimijä ääani. Äänetömyyven vastakohta saa vipinää haamuihin ja hautakammion ovella on jonoja! Ja MORA on herkässä tietyissä piireissä.
***
Joo - vae ei kae näen. tiistae-aamuna kantsi kovin pitkään lorsata. Vettä tullee ku aesaa - vaen annetaan tulla. Kuhan ei vaen jäähän sitte kiskase. Seon huono yhistelemä, kalijut kesärenkaat ja jäätikkökeli. Pallaellaan kun käyvään kääntymässä! Tiijä vaekka palataan rikospaekalle.