...upouusi aamu koettanut. Se olkoon uniikki ja ainutlaatuinen jokaiselle. Tuokoon kirkas aurinko naamalle yhtä leveän hymyn. Nyt kuulema alkaa uusi keväänrynnistys? Näkis vaan.Olisi kai se jo kohillaan, mutta katotaan ny. Mitä tässä hötkyilee kun ei Villekää?

Tänä aamuna pitää luuuva huolestunu silimäos kaekenlaesiin listoehin. Paateronlistalla kelepaa kyllä kellotella Puttiinin kaa rintarinnan. Puttiinihan on kaekesta päätellen totinen kaveri joten paras pittää naama peruslukemilla. Mutta eipä mennä asijoijen eelle. Sehän pittää tehä jottae rötöstä, että pääsee ko. listalle. Puttiinihan pääsee luonnostaan kun seon niin iso herra. Eikö seo tuon naapurin pääministeri ja pressa riippuen siitä mitä haluvaa. Tämmöstähän ei Suomi poeka jaksa kahtuva tyynenä. Listalle vaen, eiköhän lopu pullistelut. Seon Suomipoeka luokassaan semmonen vekkuli, ettei siinä saa armuva ees naapurin resitetti.Samalla viivalla, sano!

Muutenki mennee luijaa. Mikkää ei voe kahlita rinnan riemuva. Talven kahleista vappautuva Suomipoeka pannee haesemaan. Haesu on vahava ja jopa kouriintuntuva, jos hätä on käjessä.Ei kumminkaan pijä panikoetuva. Syvä harkinta ja rauhallinen suhtautuminen vaekijaankin asijaan antaa kovan pohojan lähtölaokaokseen. Lähtölaokaos on puolivoettuva jos onnituu varastammaan. Maratooni iliman runsaita evväetä on kuin iliman aettaa polulla asteleva emäntä. Varsini jos mumma eijoo lasten kateltava. Varsinki jos mummalla onpistävä katse. Lapsi voe saaha sellasesta raomaa jos porija, Turkkusesta ei tohi pukahtaakkaan jos ei omista runsaita pukamija, sillä kirjoitettu on: Ilman pukamia on elo onnekasta ja helepotushuoneessa käönti muuttuu suorastaan nautinnoksi. Mummo tietysti käyttää ylämummoa ja kahlaa lumessa. Vetasee ylävitoset ja listoelle pyrkyä on. Onko kynnys sopia aikanäyttää.

Se pittää miettijä ny tarkoen mille listoelle hakkeutuu. Siitä voe olla seoraoksija jos alakaa vettää väärijä johtopäätöksijä. Johto tietenkään ei voe olla päätön. Aina on pää vetävän käjessä jos ei pijä puolijaan. Hyvätpuolet kannattaa kyllä säilyttää, mutta pahatpuolett voi heittää mäkeen... Tiusasenlistolle kun pääsisi niin seos maeninnanarvosta paeeti seon salanen. Tiijä ketä siellä on. Oletkoo valmis jos oot?  Listalla tavataan, vaika ostos... -O-