...kinttaala saako tässä mittää aekaan. Päässä tuntuu vielä unikuvat kulukevan ja niin ku tiijetään unikuvat on kaekkija muuta kun johonmukasija.Hehhee! No nämä mun postaokset oo ikkää johonmukasija. Ristiin rastiin puuta ja heinää jopa välliin pelekkää paskaa. Mutta eihän me välitetä. Eihän se Villekään välittäny, vaekka ei koskaa saanu, vaekka oli muka seittemän lapsen isä. Ville oli ollu vissiin niin nykyaekanen, että oli ulukoestanu senki hommelin ja naotti hetemistä turhija rehkimättä.
***
Vae mitä me pienistä ja suurillehan mei maheta mittää. Jos alakaa änkyrörmään seon äkkijä viranomanen paekalla ja silloen ei naorata. Kalliit on laolujen lunnaat ! Paetti silloen jos isokello maksaa viulut. Viulujen soijessahan sitä sattuu kaekenlaesta. Niin kun se Salomeki sae sen Johanneksen pään hopijalaotasella, kun pikkusen isäukkuva kiristi. Seoli kova äijä se Jopi! Vaen eipä aottanu siniset silimätkää kun tikari teki tehtäväsä.
***
Tempasin tuossa isuva kirijaa maosteeksi, ettei tämä postaos rieku aevan olemattoman varassa. Jumalallinen teksti herkistää ihimislapsen ja saattaa hänet onnenkukkuloelle. Henkilaijan on kuitenki parempi keskityvä olennaeseen. Kukkuloelle on kova nousu ja se saattaa käyvä henken päälle. Kova riski - sano. mutta joskus riskiki on otettava jos se on senarvonen.
***
Riskitöntä riskijähän ei ole. Riskin ottaminenhan on aena miinusmerkkistä. Kuitenki jos on homma hanskassa ja laskelmat oekijat se saattaa tuottaa tulosta. Toisinaan riskinhallinta ei onnistu ja pahin mahollinen totteutuu.
***
Tosin on niin , että suurella riskillä tässä pelataan koko ajan. Se saattaa yhtäkkijä laskelma pettää ja kaekki rakennelmat sortuu. Varsinki jos on pikkusen poropeokalo ja rakennelma karijasemalla tehty. Vaen ei se aota entiijää pelata   kun pelimerkit on pelattu vähhiin. Seon jokotahi tilnne aeka pitkälle, mutta hyvällä onnella seki järijestyy ja pahalla onnella ei. Paitti jos tekkee kuin se Ville joka ei välittäny! Vältys sanaki on niin moninaenen että siinä saa arpuva minkä merkityksen valittee. Vaen siitähän mei välitetä paskaakaa.Mutta suurempaa välitystä katellessa vauhti kiihtyy eikä aikaakaan kun tukka putkella mennään tuhattajasattaa.
***
Mutta hyvät ystävät ja kylänmiehet. Hiljentykäämme kuulemaan päivän tuleva tilanne. Sää on mikä on, eikä ilimassakkaa oo kehun varraa.Näläkäki on mutta sen tyyvyttäminen tietää läskin lissäöstä ja vaakan suurija lukemija. Siihenpä on eilisestä pistetty BONUSTA enemmänki eestä. Mutta evunvalavonta tuottaa tulosta jos on oekijassa paekassa sopivaan aekaan.Tiijä sitte tämän mammonan suhteen.`? On kyseenalasta mitä se pitkässä juoksussa merkittee, vae merkitteekö mittää? Luultavasti ei. Siinäpähän sakkansa sannoo!