OSA.72.
  - Haluatko mitään? Kahvia, olutta?
  - Vaikka päätin etten kerro mitään. Olen jutellut ummet ja lammet. Kyllä kepari tekis hyvää.
  - Erja käypä hae jokaiselle kalja. Siellä jääkaapissa on koko mäyris. Toin aamulla. Pidetään pikkuinen tauko ja pannaan tämä aparaatti kiinni. Ei tarvitse kaikkia salaisuuksia panna muistiin.
  - Helpottihan tuo kun sai purkaa paineita. Vielä yöllä vannoin moneen kertaan etten kerro mitään.
  - Toki poliisi tiedonsa saa jotakin kautta. Tämä tie on tietysti helpoin. Sanoisimpa että jokaiselle. Yhteiskunta toimiakseen vaatii että lakeja noudatetaan. Lakien rikkojat yhteiskunta asettaa tietenkin vastuuseen.
  - Toki minä sen tiedän. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Humalassa järki jättää ja tulee halu näyttää kavereille!
  - Niinhän se on! Juodaanpas nyt pahimpaan janoo ja jatketaan sitten töitä.  Kunhan tässä jutellaan niin kukaties pääset vielä tänään kotiin. Vaatii tietysti avoimuutta ja tosiasioita... Eikä mitään tosiraskauttavaa tule esiin...
  Jaara pisti taas tallentajan toimintaan. Konstaapeli Juva siirtyi jälleen paikalleen ja Jaara aloitti:
  - Sitten pääsemmekin pääasiaan. Tämä Ruikanrannan Kauhu ei taida olla ihmiselle sitä parhainta seuraa, Jaara aloitte leppoisasti jutellen. - Kerrohan minkälainen suhde sinulla on tai oli häneen.
  Sauli vaivautui silmin nähden. Kasvoilta pakeni avoimuus ja tilalle tuli kyräilevä sulkeutunut ilme. Hiljaisuuden jälkeen Sauli sanoi:
  - Meillä mitään suhteita. Mitä porukkana monien muiden kanssa liikuttiin. Jos Jokkerilla olikin skismaa Rimpiläisen kanssa, niin minä olin siitä sivussa. En tiedä asiasta mitään.
  - Sanotaan että et muistanut. Mitenkäs se oli kun Kauhu käytti Jyrkiä Mykylässä, silloin viimeisenä iltana. Ettet sittenkin ollut mukana muiluttamassa Rimpiläistä?
 - En siellä minä ollut. Jokkerilla oli joku lusimiskamu porukassa. Kävi ne näyttämässä Rimpiläistä. Oli ne sitä hakanneet. Kuitenkin se oli elossa koska voihki tuskiaan.
 - Oliko Jämsän kaveri sinulle ennestään tuttu?
 - Olin minä sen muutaman kerran nähnyt. Se usein kuletti niitä huoria sinne Rimpiläisen seksijuhliin. Sitä sanoivat Survojaksi. Oikeaa nimeä en tiedä.
  - Mista niilla oli riitaa Jyrkin kanssa.
  - En tiedä tarkkaan. Jyrkillä oli kai loppuneet rahat ja kymmeniä tuhansia oli jäänyt maksuun. Tosiaan en tiedä asiasta paljoa.
  - Kuka vei arvotaulut Rimpiläisestä?
  - Tauluista en tiedä mitään. Koskaan en käynyt Rimpiläisessä sisällä.
  - Mistä aseet ja huumeet ovat peräisin, Jaara yllättäen kysyi.
  Saulilla loksahti suu auki. Hän katsoi ymmällä Jaaraa.
(jat)