Hitsiläinen! Eilen oli Vuodatus tukossa joten paene on tapissa. Heh! Hyvä se vaen on! Paremin ruutaa! - Pakkasöetä pitelee. Toesta melekeetä -10 alapuolella. Arskaki paestaa. Hyvä on nyt híihtäjän hiihellä.........

***

AIKAA eletään nyt muka niukkaa ja kurijaa ootetaan muka aikaa parempaa, Jokkaenen huutaa jospa se lähtis kausi nousuun, nousukauteen.Tietysti saahakseen sitten itkijä kuinka on niin vaekija ja naapurilla niin heleppuva. Koskaa ei tule semmosta päivää, että jokkanen olisi tyytyväinen osaansa. Siihen ei auta kepu, eikä persu, kommarista puhumatta.

***

KATTEUS katkoo kahleitansa ja kärsimysten malija kukkurillaan on... Kyllä se oli toesta kun oli Kekkonen ja hyvinvoetivaltijo. Kertaus on opintojen äeti, ja niitä kertapakkauksija on kertyny tupa puolilleen. Vanhoja muistelin ja kertasin. Paha sae palakkasa ja uhuri sae maksaa henkellään kun ei löytyny käshiä!

***

SANOTAAN nyt: - Näen kävi. Olisi voinu käyvvä paremminki. Samoten huonommini, mutta ken tästä käy saa kaiken toivon heittää ja peittää valhehen jälet. Totuus ei pala tulessakaan ja jättää jäläkeen semmoset orkamat, ettei jää mittää arvailun varraan. Mihinkähän se rikas tarttee lissää rahhaa?

***
No tietenkin siinon oma viehätys kun kattelee pankkitilin suurentuvia summija ja saa viettää unettomija ettei rosvot ja ruoste pääse kovin pahoin mellastaan. ja kun on rahnaa niin on helpoa laittaa haisemaan - Tosin köyhäkin voi jos irtovaa kolikko hernekeittoon. Se haiseminen onkii luomua.

***

VAEN tyyvy siihen minkä saat. Jos hyvin saet niin hyvä on, jos vähä saet se ei oon tuomijo. Yritä uuvestaan paremmin paperein. Jos ne jostakin saat. Jos saat niin hyvä on ja jos et - väärennä! VALE-mikä vaen on päivänmuoti. Että toemeen vaen. Valelääkäri on muotia.

***

VIHANNEKSET raakoja. Tappaneet monta ihmistä. Lämmitys jumissa ja pakkanen kovettaa pehemijät paekat. Keitä poeka pottuja niin että saahaan vaohtija masinaa. Missä masina? Aetan alla...Missä aetta? sanoppa se. Tämmöstä tännään ja huomenna ehkä vieläki hullumpaa. Senpä näkkee sitte! -O- 26.3.2015