OSA.37.
  Kilikki oli koko ajan uteliaana kuikkinut kummaan laatikkoon, mutta ei ollut päästänyt uteliaisuutta valloilleen.
  - Minä käyn sanomassa Koukkulalle...
  - Kilikki palaa sitten tänne. Hakee kameran autosta ja töihin. Täällä töitä riittää. Viskari ja Mörö tutkii vintin joka sopen. Toimikaa!
  - Vuan sepähän tuo passoo.
  - Kilikki saa ottaa komennon täällä. Minä lähen jututtammaan tuota Niemen väkiä. Pökiö lähtöö vahavistukseksi. Tikka muistoo sitte pittee järijen päässään.
  - Perkele! Vittuillaan vaikka minä oun jo ratkassu koko jutun. Kuka muu oesi älynnä alakaa siirtelleen tuommosta miäree paaleja, Tikka sanoi
  - No, hyvinhän sinä toimit ei siinä mitään. Mutta kun Tikka tahtoo innostua liikaa. Siitä ei koskaa hyvää seoraa. Se on aena hyvä muistaa.
  - Eipä tässä olla ensikertoo pappia kyytissä. On sitä oltu semmosissaki paekossa jossa suurettii herrat ovat vapisseet kuin huavanlehti.
  - Mitteepä noeta vanahoja muistellee.Tuleva kun pyssyy hanskassa niin se riittee.
  Samalla Kilikki nousi jälleen vintille. Hän ilmoitti koirapartion lähteneen. Kumarainen varmisti vielä että asiat oli ymmärretty. Sitten hän Pökiön seuratessa häipyi rappusia alas.
---
    Niemen pirtissä Matti-vaari leikki pikku-Matin kanssa. Nuorempi vesseli oli päiväunilla. Salme keitteli päivällisruokaa. Seppo urakoi puusavottaa. Rimpiläisestä päin tuli kaksi poliisimiestä. Seppo pysäytti sirkkelin, miesten tullessa lähelle.
  - Jaahas! Isännällä niitä hommia riittää. Niin kyllä meilläkin. Taijettiin tullakin oikein karhun pesälle.
  - Mitenkä niin. Joko se Jyrkin kohtalo selevisi?
  - Se ei edistynyt lainkaan siitä kun jäljet loppui. Paha se on mennä sanomaan mistä päin sitä voisi etsiä. Ensin pittää tutkia tarkoin tämä löytynyt materiaali.
  - Mitäpä sitä ihimeitä lie löytynnä?
  - Eipä noista sovi huuvella. Mutta noin vihjeenä. Juttuun sisältyy paljon muutakin kuin Jyrkin katoaminen. Niissä merkeissä meijän pittee kuulustella teitä jokkaesta erikseen. Loytysikkö semmosta huonetta jossa voesi kuulustelut suorittoo.
 - Me ei ainakkaa ou sekkaannuttu sen Riemuliiterin, niin ku sitä kyläläeset sannoo, pienimpiinkään orgioihin, Seppo puolustautui.
 - Ei Toki siitä oukkaa kyse. Kartotettaan millaista väkkee nuapurissa on kulukenna. Myös se kuinka kauan.
  - Lähetään tuonne sisälle. Kait se Salme jonkin huoneen järjestää. Ymmärränhän minä että asiat pittee selevittee.
(jat.)