voesi toevotella taas hyvillä mielin. Ei oo kylymä eikä näläkä ja muutki perustarpeet on oorninkissa. Mitä tässä muuta kun kattelee ja ihimettellee! Säälin sekasella tunteella mietin noeta joulutunkoksessa olevija. On saatava sitä ja tätä ja tuostaki on puute, vaekka sitä turhaa krääsää on koti pullollaan. Em minä sillä että se jotenki  oesi väärin. Ehei! Ittekuki tekkee oman ajatuksesa jäläkeen. Ja näen on oekein hyvin.
***
Häekäsevät valot väläkkyy sisällä ja ulukona. Jokku ovat viritelleet mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia.Hyvä niin jos on saanut käyttää luomisvoimaa, vaikka lapio puuttuukin. Näenä Annanpäevän aekoena kun tuo pimmeös on päällehyökkäävä. Ei yhtää paha jos keinotekosesti yrittää pimmeöttä lieventää, Noo, kohta lähetään taas valoa kohti. Sekään ei hullumpi asia.
***
Liikenteessä se on ny meleko vipinää. Moni saa lähtiä viimmeselle reissulle. Jo olosuhteijen takia tilanne vaatii erikoesta valppaotta. On liukasta ja lumi pölisee! Lisäksi kaeken maaliman kamakaze-suhareita löytyy joka suoralle. Kiire on vaikka ei ole tietoa mihin. Kamala lauma hevosia hirnuu konepellin alla ja hurja mieli vaatii vauhinhurmaa. Talla pohojaan ja kavijua konehuoneeseen. Voe kun se nuortamiestä ja mikseipä naistakin viehättää kun pyörä pyörii ja taival taittuu. Monelle se vaan koituu viimeiseksi.Se onkin sitten ikävää ja surullista. Mutta näin vaan on!
***
Säätilassa ei ookkaa ihimeitä sattunu sitte eilisen. Sää nollan vaiheilla ja tuskin tuo liikkuu suuremmasti kumpaankaan suuntaa niin kauan kun taivas pysyy pilvessä. Korkijapaineesta töllö tosin porisee että voi se siitä alakaa kiristymmään. Näkkeepähän. Joo, eipä tässä päällekaatuvia juttuja oo mielessä. Jospa huomenna taas löytyy uusia sanoja joeta yrittellee laettaa peräkkäen, mielivaltasessa järijestyksessä.